Agenda

18 mei 2017

Yasmina El Ouardani en Wick

Uitreiking AI Award aan Yasmina El Ouardani

Meer info

Nadat ik (Wick van der Vaart) de eerste schrik van de Amerikaanse presidentsverkiezing te boven was gekomen, las ik een ingezonden brief in Het Parool met als kop “Ons nieuwe saamhorigheidsgevoel dankzij Trump”. Deze brief liet een heel ander geluid horen dan de negatieve reacties tot dan toe. Niet omdat de briefschrijfster een Trumpfan is, maar omdat ze een andere, positieve invalshoek kiest.

Als hoofdredacteur van AI Practitioner kwam spontaan de gedachte in mij op: “deze briefschrijfster moet een AI Award krijgen!” En dus reik ik de eerste AI Award uit aan Yasmina El Ouardani. Hieronder stelt zij zichzelf voor:

Mijn naam is Yasmina El Ouardani. Ik ben 21 jaar oud. Momenteel ben ik bezig met het afronden van een gecombineerde bachelor aan de Universiteit van Amsterdam. Verder sta ik twee dagen voor de klas op een basisschool in Amsterdam-Zuid. Naast het lesgeven is schrijven ook één van mijn passies. Ik schrijf het liefst over de samenleving, politiek en de dingen die mij bezighouden.

Een onderdeel van de prijs is dat ik een workshop geef in de klas waar Yasmina lesgeeft. Omdat er ook leerlingen aanwezig zijn bij de uitreiking is deze om 17.30 uur!

Tijdens de uitreiking zal Yasmina haar brief voorlezen. Ook zullen we (Yasmina, Wick en de leerlingen) vertellen over de workshop in de klas. Daarna gaan we met elkaar een waarderend gesprek aan.

Plaats: WG-plein 255, AOC-gebouw, Amsterdam

Aanvang: 17.30 uur (dus eerder dan de normale aanvangstijd!)

 

 


22 mei 2017

Wick van der Vaart

Inleiding Appreciative Inquiry (3 dagen)

Meer info

Dag 1 en 2: maandag en dinsdag 22 en 23 mei 2017

Dag 3: DINSDAG 20 juni 2017

Meer informatie en inschrijven

Locatie: WG-plein 255, Amsterdam


29 juni 2017

Karin Derksen

Gastcollege Haal het beste uit je team!

Meer info
Haal het beste uit je team!
We werken steeds vaker in teams want vraagstukken worden complexer. We gaan er vanuit dat we samen beter en meer presteren dan alleen. Team staat immers voor: Together Everyone Achieves More. Toch blijkt uit onderzoeken dat het de meeste teams niet lukt om dat te bereiken. Tijdens mijn promotieonderzoek ontwikkelde ik een model voor teamontwikkelruimte. Een interactiemodel voor teams om zodanig samen te werken dat ze wel het beste resultaat halen uit hun samenwerking. Daarnaast onderzocht ik de invloed van leiderschap. Welk leiderschap is bevorderlijk? Tot slot heb ik onderzocht hoe teams omgaan met de paradox van teamontwikkelruimte, ze moeten namelijk focussen op de performance en op gedeelde betekenisgeving. Tijdens het gastcollege komen al deze aspecten aan bod.

Karin Derksen is zelfstandig adviseur en heeft december 2016 haar promotieonderzoek ‘Creating developmental space for better team results’ afgerond. Meer informatie over Karin vindt u op: http://www.kade-leren.nl/

NB Dit gastcollege stond eerder gepland op 16 februari maar ging toen vanwege ziekte niet door.