Opleidingen

Het Instituut voor Interventiekunde biedt een interessant en hoogwaardig opleidingsaanbod voor professionals die zich willen scholen in “waarderend interveniëren”.

De opleidingen zijn gebaseerd op de uitspraak van Kurt Lewin, dat er “niets zo praktisch is als een goede theorie”. Theorie en praktijk gaan bij het Instituut hand in hand, doordat interactieve presentaties en praktische oefeningen elkaar continu afwisselen.

Waarderend interveniëren is niet magisch en onnavolgbaar. Het is een ambacht met een solide theoretische basis. Onze opleidingen helpen de deelnemers om vaardiger te worden in hun eigen praktijk én om altijd te kunnen vertellen waarom zij bepaalde keuzes maken.

“Waarderend Interveniëren” is een combinatie van klassieke groepsdynamica, organisatieontwikkeling en Appreciative Inquiry. In onze aanpak zetten wij een waarderende benadering in om energie en betrokkenheid te genereren, die we vervolgens kunnen gebruiken om gezamenlijk aan het werk te gaan.

Postmaster Interventiekunde

Het Instituut voor Interventiekunde biedt in 2017 voor de zevende keer op rij een postmaster opleiding interventiekunde aan. Deze opleiding is door CPION gecertificeerd als post-wetenschappelijk onderwijs (SPWO).

Interventiekunde is een complex vak. Wanneer mensen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het doelgericht werken aan resultaten in organisaties, is er sprake van een aantal verschillende variabelen:

  • Persoonlijke kenmerken van de mensen die samenwerken;
  • Groepsprocessen die de onderlinge samenwerking bevorderen en/of belemmeren;
  • Processen die te maken hebben met het beleid, de structuur en de cultuur van de organisatie waarin deze mensen werken;
  • De omgeving waarin de organisatie functioneert.
(Direct) inschrijven Meer informatie >
Postmaster Interventiekunde

Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry (A.I.) – waarderend interveniëren – is een manier van kijken en doen. Het is een buitengewoon krachtig instrument om positieve verandering te genereren. Vanuit “wat leven geeft” aan een organisatie, team of individu en vanuit wat al werkte in het verleden. De waarderende benadering helpt individuen, groepen en organisaties om op een prettige manier productief te worden. In coaching, tijdens trainingen en bij organisatieontwikkeling zorgt A.I. voor een helder proces dat gebaseerd is op een aantal praktische en zorgvuldige principes.

Meer informatie >
Appreciative Inquiry

Practitioner’s Journey

In our work as coaches and consultants we are often invited into new and unfamiliar places where people may seem to talk different languages and possess unfamiliar customs and practices. In many ways, this can be likened to being a stranger in a new land with all the feelings of bewilderment and excitement borne of unfamiliarity and newness.

(Direct) inschrijven Meer informatie >
Practitioner’s Journey

Leergang Waarderend Leidinggeven

Aansprekende resultaten, verantwoordelijke en tevreden mensen

Deze leergang is ontwikkeld voor teammanagers die op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken om teamprestaties te verbeteren. Ben jij zo’n teammanager en kruis je moeiteloos drie of meer van onderstaande ambities aan?

  • Je wilt alle aanwezige talenten in je team aanspreken en ontwikkelen om daarmee jezelf, je teamleden, klanten en samenwerkingspartners te verrassen met mooie resultaten.
  • Je wilt een vitaal, energiek team met een laag ziekteverzuim.
  • Je wilt een team dat initiatieven ontplooit en verantwoordelijkheid neemt voor resultaten.
  • Je wilt dat je teamleden actief de samenwerking zoeken met collega’s van andere afdelingen en gezamenlijk tot oplossingen komen.
  • Je wilt een team met een open leer- en verbeterklimaat, waarin teamleden elkaar helpen en inspireren; een team dat actief inspeelt op veranderende marktomstandigheden en eisen vanuit bestuur en samenleving.
  • Je wilt na je werk nog volop energie hebben om met je gezin of vrienden leuke dingen te doen.

Dan is deze leergang hoogstwaarschijnlijk geknipt voor jou!

Meer informatie >
Leergang Waarderend Leidinggeven