actueel

“Onvermijdelijke organisatie-ellende” is de verzamelnaam die Willem de Wijs hanteert voor herkenbare en voorspelbare dynamieken en patronen qua structuur, besluitvorming, ketenproces, stafbijdrage, autonomie, ….

In zijn avondcollege van 11 april onderzoekt hij aan de hand van voorbeelden van deelnemers welke waarde die dynamieken en patronen hebben.

opleidingen

Wij organiseren gewaardeerde en erkende opleidingen voor professionals en leidinggevenden die willen begrijpen wat er gebeurt wanneer mensen samenwerken en die daarop invloed willen hebben.

advies

Als interventiekundigen zijn we graag van toegevoegde waarde voor klanten die de frisse blik van een buitenstaander waarderen. We gaan samen onderzoeken: wat is er aan de hand en wat gaan we er aan doen?

kennis

Wij delen graag onze kennis en ervaringen met iedereen die belangstelling heeft voor waarderend interveniëren. Theorie en praktijk hand in hand.

Het instituut voor interventiekunde geeft advies en begeleiding bij organisatieontwikkelingsvraagstukken en geeft opleidingen in interventiekunde en appreciative inquiry aan managers en professionals.

Dit doen we door maatwerk te leveren en zorgvuldig aan te sluiten bij de ontwikkelwens van onze klanten. Onze aanpak in het advieswerk en de opleidingen kenmerkt zich door een waarderend onderzoekende houding en toepassing van wetenschappelijke kennis in de praktijk. Adviseren en opleiden is bij ons samenwerken als gelijkwaardige partners. We zijn betrokken, maar laten de regie bij de opdrachtgever of deelnemer.

 

 

eerstvolgende workshops en avondcolleges

11april

Avondcollege: “Onvermijdelijke organisatie-ellende”, de samenhang tussen organisatiestructuur en groepsdynamiek

Willem de Wijs
“Je organiseert je eigen ellende”. Een organisatie heeft een structuur. […]
17april

Online workshop Interventiekunde

Willem de Wijs
Wil jij je verdiepen in de interventiekundige theorie en praktijk? […]

startdata eerstvolgende opleidingen

15april

Inleiding Appreciative Inquiry

Hanneke Laarakker, Laura Stam
Driedaagse workshop kennismaken met Appreciative Inquiry en waarderend interveniëren
23mei

Leergang Appreciative Inquiry

Hanneke Laarakker, Laura Stam
Theorie en praktijk van Appreciative Inquiry voor facilitatoren, leidinggevenden, adviseurs…
19december

Postmasteropleiding Interventiekunde

Barbara van Kesteren, Hanneke Laarakker, Willem de Wijs
Tweejarige geaccrediteerde leergang voor adviseurs en leidinggevenden      

Reviews trainingen

8.6
Leergang Appreciative Inquiry
Barbara en Hanneke vullen elkaar goed aan. Zij hebben beiden hun specifieke expertise en dat maakte de training interessant en heel leerzaam. Veel werkvormen ingezet, waardoor zelfs de online momenten prettig waren.
Inleiding in Appreciative Inquiry
Zeer boeiende materie en goed gebracht door trainers Barbara en Hanneke. De concepten worden met praktische voorbeelden, verhalen en activiteiten gebracht. Hierdoor worden alle deelnemers meegenomen in het leerproces en een ervaring rijker.
Postmaster Interventiekunde
De opleiding heeft mij als mens de nodige inzichten gebracht, met als onderlegger stevige theoretische kennis. De docenten zijn zeer verschillend en daardoor aanvullend en daardoor verrijkend voor je eigen leerproces. Juist omdat je je eigen leren onderzoekt vanuit verschillende perspectieven. Het niveau was pittig maar in de opzet goed te combineren binnen je werk/privé. Ik heb twee jaar lang genoten, geworsteld, geleerd en prachtige mensen mogen ontmoeten.

Reviews advies

Adviestraject interventie
Het instituut voor interventiekunde heeft onze organisatie veel meer gebracht dan we hadden kunnen hopen. Dankzij hun interventies kunnen we weer jaren verder als organisatie.

Waarom Sandra de Postmaster Interventiekunde doet

“Als je op ontdekkingsreis gaat, kom je van alles tegen”. Sandra Lundgren werkt als HR Lead bij KPN. Zij is op dit moment deelnemer van de Postmaster Interventiekunde. Waarom ze deze opleiding is begonnen, en wat het haar brengt, dat lees je hier. (meer…)

We moeten ons eigen tegengeluid organiseren als manager – interview met Quirina Koehler

Het Instituut voor Interventiekunde groeit. In januari sloot Quirina Koehler zich aan bij ons team van interventiekundigen. Het Instituut is een opleidingsinstituut en een adviesbureau. Quirina versterkt ons adviesbureau als interimmanager en als adviseur. Vanuit deze rol helpt ze diverse organisaties bij hun vraagstukken, met name zorgorganisaties. Quirina heeft de Postmaster Interventiekunde gedaan. Zo hebben we elkaar leren kennen. Barbara...