Instituut Voor Interventiekunde

Avondcollege (online): De binnenkant van jou als adviseur

Jezelf inzetten als instrument, wat betekent dat eigenlijk?

Onlangs kwam er een nieuw boek uit, onder redactie van Fer van den Boomen en An Kramer: ‘De binnenkant. Alles wat we beleven als adviseur maar niet durven vertellen‘. Het is de opvolger van het  boek ‘Organisatiecoaching in de praktijk’. De auteurs hebben in het eerste boek zich vooral gericht op het gezicht geven aan het begrip “organisatiecoaching”. In dit nieuwe boek gaat het vooral over wat het eigenlijk betekent als je jezelf inzet als instrument als (organisatie)coach of adviseur. Wat gebeurt er aan de binnenkant? “Door het persoonlijke perspectief als uitgangspunt te nemen, verschuift de aandacht van ‘hoe het -volgens de boekjes- hoort’, naar ‘hoe het -in het echie- gaat”.

Evelien Beentjes is een van de auteurs van dit boek. Zij is organisatiepsycholoog, veranderkundige en (organisatie)coach. Zij heeft haar sporen verdient als strategisch adviseur en coach in de gezondheidszorg en is nu meer en meer haar focus aan het verleggen naar het combineren van haar expertise met haar passie voor paarden en de behoefte om in de buitenlucht te werken. Coachen met paarden vindt ze heel effectief, leuk om te doen maar ook heel spannend.

In haar bijdrage in het boek beschrijft zij wat er aan de binnenkant bij haar als begeleider gebeurt en hoe zij zichzelf tegenkomt voor tijdens en na een sessie coachen met paarden.

Tijdens het avondcollege zal zij ingaan op de aanleiding en de boodschap van het boek en op thema’s die in haar hoofdstuk genoemd staan die spelen aan haar binnenkant. Vervolgens nodigt ze jou als deelnemer uit om in gesprek te gaan over je eigen ‘binnenkantthema’s’ die je meeneemt als je werkt als interventiekundige, adviseur, begeleider of hoe je jezelf ook noemt. Interessant is het natuurlijk om te kijken welke kracht in deze thema’s schuilt.

Locatie: online, via Zoom.

Kosten: geen

Tijd: 19.30-21.30

Meld je aan