Instituut Voor Interventiekunde

Avondcollege (online): Wees wijs, niet woke! Perspectieven op diversiteit en inclusie

De recent verschenen roman De projectleider van René den Ouden is een scherpe satire over de mores van een moderne organisatie. Een soort literaire Japke-d-Bouma. In dit voor velen herkenbare en bij vlagen hilarische verhaal is iedereen in transitie. Zelfsturende agile-teams raken het scrumspoor bijster, managers verdrinken in stroperig overleg en bovenal is voor de organisatie in het boek, zoals vrijwel overal, diversiteit en inclusie het hete hangijzer.

Wees wijs, niet woke!
Met deze prikkelende stelling nodigen we je uit voor een inspirerend avondcollege waarin René bij ons te gast is. We praten met René over zijn ervaringen in de wereld van grote organisaties. En uiteraard over het boek waarin deze ervaringen verwerkt zijn. De nadruk zal daarbij liggen op hét thema van deze tijd: diversiteit en inclusie. Welke interventies passen bij deze transitie? Welk beleid is nodig? Welk gedrag is gewenst? Beïnvloedt geformuleerd beleid het gewenst gedrag?

Als deelnemer word je uitgedaagd aan de hand van stellingen mee te praten over dit onderwerp. Het is natuurlijk geen verplichting het boek te hebben gelezen, maar het verdient wel aanbeveling. Je kunt het boek bestellen met een korting (10%) van € 2,00 onder vermelding van de kortingscode ‘weeswijsnietwoke’ direct bij de uitgever:
https://www.uitgeverijdekring.nl/de-projectleider

René den Ouden (1965) studeerde geschiedenis en filosofie en belandde daarna op onnavolgbare wijze in het bedrijfsleven. Eerst als eind-/hoofdredacteur van de interne media van de Rabobank. Daarna werd hij begin deze eeuw zzp’er en werkte hij als communicatieadviseur, interimmanager en projectleider voor verschillende grote organisaties zoals Delta Lloyd, Espria, Dutchview, Fortis, Menzis, Hogeschool van Amsterdam, Ambulance Amsterdam, Erasmusuniversiteit.
Momenteel is René vooral actief als (loopbaan)coach, organisatieadviseur en spreker op congressen en conferenties.   Meer informatie over het boek kun je hier vinden:

Locatie: Zoom, je ontvangt de link op de dag zelf
Tijd: 19.30-21.30 uur

Kosten: geen

Meld je aan