Instituut Voor Interventiekunde

Boeklancering: De kunst van het interveniëren

Op 10 juni lanceren we online het boek en vieren we dat het er is! Daarvoor nodigen we jou graag uit. Meld je aan via het formulier als je graag bij onze lancering bent.

 

De kunst van het interveniëren

De kunst van het interveniëren

 

 

“Er is niets zo praktisch als een goede theorie”.

Deze uitspraak van Kurt Lewin is de leidraad voor dit boek over interventiekundig denken en handelen, waarin theorie en praktijk hand in hand gaan.

Een goede theorie is een noodzakelijke voorwaarde voor een mogelijke toepassing ervan in de praktijk.
In De kunst van het interveniëren beschrijven interventiekundigen Barbara van Kesteren, Hanneke Laarakker en Willem de Wijs hoe je bepaalde situaties in organisaties aan kunt pakken. Het boek beschrijft de onderliggende aannames, principes en perspectieven die leidend zijn in hun denken en handelen. Ook gaat het in op de methoden en technieken die in de praktijk bewezen bruikbaar zijn. De interventiekundige zelf komt ook aan bod. In welke rol of positie kun je als interventiekundige invloed uitoefenen? Welke kwaliteiten vraagt dit van je? Hoe blijf je scherp?

Dit boek is geen stappenplan. Het biedt je wel heel veel inzichten. Je wordt als lezer uitgedaagd om te reflecteren op de theorie, om toepassingen uit te proberen, je eigen opvattingen te formuleren en je eigen stijl te vinden. Zoals een student van het Instituut voor Interventiekunde het ooit bondig formuleerde: ’Ik wil leren te begrijpen wat er aan de hand is, daarvoor woorden te vinden en vervolgens te kiezen hoe te handelen in een stijl die bij mij past’.

Het boek richt zich op mensen die willen begrijpen wat er in organisaties gebeurt en er door een interventie positief aan willen bijdragen: adviseurs, trainers, coaches, managers en medewerkers.

————————————————————————————————————————–

Locatie: Zoom. Je krijgt voor aanvang een link.

Tijd: 16.30 – 17.30 uur

Kosten: geen

Meld je aan