Instituut Voor Interventiekunde

Avondcollege: Communicatiefilosofie (voorlopige titel)

Over dit avondcollege

Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Over Johan Siebers

Dr. Johan Siebers is associate professor filosofie en religie bij Middlesex University London en directeur van het Ernst Bloch Centre for German Thought bij University of London. Hij studeerde filosofie bij de Radboud Universiteit in Nijmegen, is daarna verbonden geweest aan Leiden Universiteit, Royal Dutch Shell en Middlesex University en University of Londen. Johan is hiernaast guest lecturer bij verschillende andere universiteiten, wereldwijd, en woont in Londen.

In zijn werk probeert hij de betekenis die (gesproken en geschreven) woorden hebben in de levens van mensen te begrijpen en over te brengen. We hebben allemaal onze ervaringen met woorden, of juist met het gebrek aan woorden. Het in staat zijn om over te brengen wat er binnen ons leeft, gehoord te worden en in staat zijn anderen te horen, ligt in het hart van wat het betekent om mens te zijn. Los hiervan kunnen we ons nauwelijks voorstellen wie we zijn, met en zonder anderen.

Johan werkt met ideeën en inzichten uit filosofie, communicatietheorie, literatuur, kunst, religie, spiritualiteit en psychoanalyse om woorden te vinden voor welke rol woorden spelen en biedt mensen een manier om hun bewustzijn te vergroten van wat het betekent dat wij sprekende wezens zijn. Johan noemt dit streven naar communicatiefilosofie.

Praktisch

Locatie: Dit avondcollege vindt online plaats, via Zoom. We sturen je een zoomlink.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Kosten: geen

Schrijf je in via het inschrijfformulier.

Meld je aan