Instituut Voor Interventiekunde

Leadership 3.0 – een gastcollege van Joep de Jong

foto Joep C de Jong

Tijdens dit gastcollege zullen we met elkaar proberen te ontdekken “Wat is Leadership 3.0 nu eigenlijk en wat betekent het op onze zoektocht naar leiderschap voor succesvolle transformatieve veranderingen?” Als er na het onderzoeken van deze vragen nog tijd over is zullen we op een interactieve manier kijken hoe modellen als ‘de waardeketen van het leiderschap’, ‘de vertraging als belangrijkste taak van leiderschap’ en ‘de ontmoeting van de ‘oude’ en de ’nieuwe’ economie ontstaan zijn vanuit mijn dagelijkse praktijk als ‘CFO’ (chief facilitating officer) binnen (grote) organisaties.

Joep C. de Jong is vader van 3 prachtige, volwassen kinderen, grootvader van een kleindochter en woont met zijn partner Hanne op hun ark bij Spaarndam. Na een lange carrière in het bedrijfsleven is hij in 2013 met een promotie traject aan de universiteit Tilburg begonnen – In search of the soul of the Appreciative Leader – en werkt verder als zelfstandig filmer, consultant en gastdocent aan o.a. de American University en de Complutense University of Madrid. Sinds 1995 is hij actief met appreciative inquiry (AI) en past AI ook toe als basisfilosofie bij zijn werk als (interim-)manager. In 1997 ontving hij het certificaat Global Change and Social Innovation van het Case Western Reserve University’s Global Excellence in Management programma (GEM). Hij was medeoprichter van AI Consultancy en is associate van het TAOS Institute.

Voor dit gastcollege kun je je inschrijven via het inschrijfformulier, of stuur een mail aan: instituut@instituutvoorinterventiekunde.nl  Deelname kost 25 euro (ex BTW).

Plek: Instituut voor Interventiekunde, WG-Plein 255 Amsterdam. Het college wordt afgesloten met een borrel (bij de prijs inbegrepen).

Tijd: van 19 uur tot 21 uur.

Meld je aan