Instituut Voor Interventiekunde

Management van Cultuurverandering – gastcollege van dr. Alex Straathof

alex straathof1

Alex Straathof bijt op 17 april de spits af van onze interactieve collegereeks Theorie in Praktijk; de stand van zaken.

Dr. Alex Straathof, psycholoog, is lector Management van Cultuurverandering aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar is hij ook betrokken bij de opleiding Urban Management, een tweejarige masteropleiding voor professionals waarin de grootstedelijke praktijk centraal staat. Als zelfstandig adviseur op het gebied van cultuurverandering heeft Alex zich beziggehouden met integriteitontwikkeling en cultuurverandering in de bouwsector, naar aanleiding van de bouwaffaire die in 2002-2003 aan het licht kwam. Hij begeleidde ook verandertrajecten bij woningbouwcorporaties.

In zijn college op 17 april richt Alex Straathof de focus op de overgang van cultuurdiagnose naar cultuurinterventie: hoe moeten we veranderen in organisaties en in de samenwerking tussen organisaties? Alex heeft beloofd alle aanwezigen uit te dagen hierover mee te denken!

Voor dit gastcollege kun je je inschrijven via het inschrijfformulier op de website, of stuur een mail aan: instituut@instituutvoorinterventiekunde.nl. Deelname kost 50 euro (ex 21% BTW). Plek: Instituut voor Interventiekunde, WG-Plein 255. Tijdstip: van 19 -21 uur. Het college wordt afgesloten met een borrel (bij de prijs inbegrepen).

Meld je aan