De Roos van Leary als interactiemodel

De Roos van Leary, die ken je al – denk je. Maar is dat wel zo?

Waarom deze workshop?

Bert van Dijk, oprichter van de Leary Academy en expert in het werken met de Roos van Leary, benoemt de Roos uitdrukkelijk als interactiemodel, waarbij gedrag is als een relatievoorstel. Het verrassende en essentiële aan het model is dat niet de zender, maar de ontvanger de relatiedefinitie bepaalt. Je bént dus bijvoorbeeld niet ‘helpend’, je gedrag wordt als helpend ervaren – of niet. En hiermee blijkt dat de Roos van Leary je vooral een spiegel voorhoudt over het effect van je eigen gedrag.

Waar gaat het over?

Er zijn 8 relatievoorstellen in de Roos van Leary: leiden, helpen, meewerken en volgen (relatievoorstel vanuit nabijheid); bepalen, grenzen stellen, opstandig zijn en terugtrekken (relatievoorstel vanuit afstand). roos van leary kracht van acht interventiekunde De 8 relatievoorstellen uit het model zijn als krachtbronnen: je kunt ze bewust inzetten om je interactie met anderen te verdiepen en versterken: de kracht van 8. De 8 krachten zijn: de kracht van Verantwoordelijkheid, Erkenning, Compassie, Aanpassing, Stelligheid, Uniciteit, Duidelijkheid en Stilte.

Wat heb je eraan?

Je kunt je meer bewust worden van het effect van jouw interventies. Daardoor begeleid je bewuster een proces zonder er zelf ongemerkt onderdeel van te worden. En door de kracht van 8 te benoemen help je anderen om de constructieve kant van alle interactie te zien.

Hoe werkt dat dan?

Hoe kun je interveniëren vanuit de Kracht van Acht? In deze workshop leggen we een heldere relatie tussen de Roos van Leary en Interventiekunde en ervaar je de Kracht van Acht.

Wie zijn de workshopleiders?

Bert van Dijk, oprichter van de Leary Academy en expert in werken met de Roos van Leary komt samen met Hanneke Laarakker, gecertificeerd in het werken met de Roos en interventiekundige. Bert van Dijk kan op beeldende wijze de oorsprong, context en implicaties van het model uitleggen. Beiden zijn dol op het werken met de Roos en willen je graag laten ervaren wat de waarde van het model is bij waarderend interveniëren.

Publicaties

Bert van Dijk en Hanneke Laarakker schreven speciaal voor de workshop de blog DE KRACHT VAN ACHT: MEER INTERVENTIEKRACHT MET DE ROOS VAN LEARY. Bert van Dijk is o.a. auteur van het boek "Beïnvloed anderen, begin bij jezelf". Via zijn website kun je o.a. gratis zijn e-book "De kracht van 8" bestellen.

Praktische informatie

Waar? Instituut voor Interventiekunde WG-plein 255 (AOC-gebouw voormalig Wilhelmina Gasthuis), Amsterdam Aanvang: 19:00 uur. Na afloop borrel. ER ZIJN NOG SLECHTS ENKELE PLAATSEN VRIJ VOOR DEZE WORKSHOP.

Informatie

  • Datum: 07 september, 2017