Instituut Voor Interventiekunde

Seminar De kracht van waarderen – Eindhoven

Met Martijn Schoonaard en Peter Kerkhof van SamenWijzer, slaan wij de handen ineen om De kracht van waarderen groter te maken. Wij organiseren een seminar dat plaatsvindt op drie verschillende locaties en data over De kracht van waarderen en kwaliteit binnen het onderwijs. 

De kracht van waarderen gaat over een waarderende grondhouding als startpunt voor verbetering: Wat gaat goed? Waar wil je meer van? Wat vraagt versterking? Deze grondhouding geeft een positieve energie, en maakt samenwerken leuker voor jezelf én voor anderen.
Dit jaar gaat het seminar van ‘De kracht van waarderen’ in op de vraag hoe je waarderend onderzoeken kunt combineren met kwaliteitszorg in het onderwijs. Keynote spreker Simone Mark inspireert met haar visie op het belang van contact, van echte aandacht en verbinding in het onderwijs. In het interactieve programma is o.a. aandacht voor inclusief onderwijs, waarderend interveniëren, interne en externe audits en inspectie in het onderwijs.

Ben jij erbij op 29 september, 5 oktober of 14 oktober? Maak een keuze voor een locatie bij jou in de buurt.

Kwaliteit in het onderwijs is meer dan alleen toezicht, verantwoording en een cyclus. Kwaliteit gaat over kinderen en kansen. Over samenwerken. Over hoe medewerkers, leerkrachten en kinderen zich thuisvoelen op school. En het gaat over waardering. Waarderen is zien wat er is, wat goed gaat, wat aandacht behoeft en datgene waar je je naartoe wilt bewegen versterken. Tijdens de seminars bundelen we de kracht van waarderen samen met onderwijsprofessionals, schoolleiders, bestuurders, en wie zich nog meer thuis voelt bij dit onderwerp. Het interactieve programma bestaat uit lezingen, diverse workshops en biedt ruime mogelijkheid om in dialoog te gaan met sprekers en andere deelnemers.

Bekijk het programma, de sprekers en informatie over kosten en locatie op https://dekrachtvanwaarderen.nl en schrijf je daar in.

De kracht van waarderen

 

Meld je aan