Instituut Voor Interventiekunde

Avondcollege: Teamrolanalyse volgens Belbin

Hoe kun je de samenwerking in een team effectiever en plezieriger maken? Hoe kun je mensen leren om hun vaardigheid in het omgaan met het ‘anderszijn van anderen’’ te verbeteren?

Er zijn veel modellen in markt om je hierbij van dienst te zijn en deze hebben allemaal hun eigen vragenlijsten. Het bijzondere van het model van Belbin is dat de teamrollen zijn gedefinieerd als relationele begrippen, als kwaliteiten die in de interactie met anderen zichtbaar en actief worden en dus per definitie context-gebonden zijn. “To be is to be related”. Vandaar dat de analyses niet alleen op een zelfperceptie, maar ook op de indrukken van de mensen om je heen zijn gebaseerd, een 360-graden feedback analyse dus. Belbin helpt je om je ervan bewust te worden welke rollen je in welke betrekking laat zien. En natuurlijk kan dat elke keer dezelfde zijn, maar dat kan ook van relatie tot relatie verschillen.
In dit avondcollege krijg je het onderhoudende  verhaal te horen over de ontstaansgeschiedenis van ‘Belbin’, de toepassingsmogelijkheden én de wetenschappelijke waarde van het model.

Vooraf kun je je voorbereiden op de beschrijving van de teamrollen via www.teamrol.nl .

Bovendien krijg je de kans om – tegen betaling van € 54,– – zelf een Belbin teamrolanalyse te laten maken. Afgestemd op jouw samenwerkingscontext. Maak daarvoor een account aan via interplace en maak een 360 graden profiel. En natuurlijk gaan we erover in gesprek en bediscussiëren we de praktische waarde van Belbin voor teams, organisaties en interventiekundigen. Want samen creëren we onze werkelijkheid. En in een interventiekundig traject gaan we op zoek naar valide informatie op basis waarvan we intrinsiek gemotiveerde keuzes kunnen maken. Interessant om dat te leggen naast het werken met de teamrollen van Belbin.

…………..

Tijd: 18.30 uur tot ongeveer 21.15 uur

Locatie: Nieuwe Herengracht 49, Amsterdam, derde verdieping. Bel aan bij Mentorschap Amsterdam.

Kosten: kosteloos

Sign Up