Instituut Voor Interventiekunde

Werkend leren – een gastcollege van Kas Burger

kas burger

Ik zal 15 januari een gastcollege over werkend leren verzorgen. Werkend leren of 702010 staat bij veel organisaties in de picture en zij worstelen nogal eens met de vraag hoe hier nu handen en voeten aan te geven. De rode lijn in mijn werkzame leven gaat over de vraag hoe leer- en werksituaties zo in te richten, opdat de kans groot is dat mensen stappen zetten in hun leer en veranderproces.

Ik zal vanuit een drietal invalshoeken het belang van werkend leren toelichten; vanuit performance en gedragstheorieën, de constructivistische leertheorie en vanuit de organisatie verandering theorieën. Vervolgens zal ik aan de hand van een praktijksituatie in gesprek gaan over de paradigma verandering dat werkend leren met zich mee brengt. Daarna zal ik over ons programma bij de academie van een groot bedrijf vertellen en zal met name de kapstokken toelichten waarlangs het programma ontworpen is.

Tenslotte wil ik graag onze leerpunten met jullie delen. Graag ga ik met jullie in gesprek of een academie zich goed verhoudt met een werkend leren programma, over het belang van werken en leren in teams en over het belang van leervermogens.

Ik ben Kas Burger en ik ben zelfstandig ondernemer. Ik ben onderwijskundige en ik heb de eerste 10 jaar als ontwikkelingswerker in de tropen gewerkt. Vervolgens was 12,5 jaar werkzaam bij de Schouten & Nelissen groep als projectleider en leeradviseur. De diensten van mijn bedrijf richten zich op werkend leren. Ik heb een werkend leren tool ontwikkeld: CasCas, dat het leren en veranderen in het werk ondersteunt.

Op dit moment ben ik een tweede bedrijf aan het oprichten dat zich richt op engagement en ‘well-being’ van medewerkers bij bedrijven, waarbij zij lichamelijke en mentale gezondheid verbinden met engagement : Self-Sentered.

 

Voor dit gastcollege kun je je inschrijven via het inschrijfformulier, of stuur een mail aan: instituut@instituutvoorinterventiekunde.nl  Deelname kost 25 euro (ex BTW).

Plek: Instituut voor Interventiekunde, WG-Plein 255 Amsterdam. Het college wordt afgesloten met een borrel (bij de prijs inbegrepen).

Tijd: van 19 uur tot 21 uur.

 

Meld je aan