Instituut Voor Interventiekunde

Workshop Storytelling

Wij ontwikkelen nieuw aanvullend aanbod op onze opleidingen AI (Appreciative Inquiry). Met workshops bieden we deelnemers en alumni van onze opleidingen de mogelijkheid om zich te verdiepen in specifieke thema’s.

Soms stellen we één van de principes van AI centraal, zoals het Poëtisch Principe. Soms stellen we een waarderende werkwijze centraal, zoals Strenght Based Lean Six Sigma. En soms zullen we een organisatie uitnodigen om te vertellen hoe AI in hun praktijk werkt.

We starten op 17 januari 2020 met een workshop van een dag over storytelling, waarmee het poëtische principe van AI onder de loep genomen wordt.

Appreciative Inquiry maakt gebruik van verhalen vertellen. Bij het houden van een waarderend interview of bij het delen van ervaringen tijdens de Wall of Wonder. Bij het maken van een gezamenlijk toekomstbeeld en op nog veel meer momenten. Samen creëren we hiermee onze gezamenlijke gedroomde werkelijkheid en zetten we mensen in beweging.

Hélène Oostdijk en Wijnand van Oene van storytellingbureau InsideStory helpen dagelijks organisaties om verhalen aan het werk te zetten, bijvoorbeeld om organisatie-identiteit te vinden en versterken, of om ontwikkeling en verandering aan te jagen. Dat lukt ze door kennis te delen hoe je verhalen kan vinden bij jezelf of een ander en welke bouwstenen en opbouw een goed verhaal nodig heeft. Maar misschien wel vooral omdat ze niet alleen aandacht hebben voor het instrumentele maar ook het relationele aspect van verhalen vertellen. Een goed verhaal raakt en geeft betekenis, waardoor je je meer betrokken voelt. Een verhaal hoor je pas echt als je goed luistert en mee kunt deinen op de golven van wat het verhaal tussen jou en de ander teweeg brengt. Wij vinden het interessant om hun inzichten en werkwijze te koppelen aan Appreciative Inquiry. Samen verzorgen we daarom de workshop Storytelling op 17 januari.

Wil jij daar meer over weten, zodat je het ook kunt gebruiken in jouw werk met A.I.? Als je een A.I. workshop of opleiding bij ons gevolgd hebt een zeer mooie aanvulling en verdieping.

Kosten: € 345,- (excl. 21% BTW, inclusief uitgebreide lunch, koffie en thee en versnaperingen).

Locatie: De Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP, Arnhem

Tijden: van 9.30 tot 17.00 uur

Meld je aan