Instituut Voor Interventiekunde

Blogs

Teamontwikkeling in een vrijwilligersorganisatie


Het bestuur van een vrijwilligersorganisatie vraagt hulp bij het verbeteren van de samenwerking in een klein team van drie mensen dat de activiteiten en de vrijwilligers stuurt. De spanningen tussen hen zijn zodanig opgelopen dat zij er zelf niet meer uitkomen en een van hen zelfs erover nadenkt op te stappen.


Lees meer

Managementcoaching: ‘de kroonprins’


De mediawereld wordt sterk beïnvloed door technologische ontwikkelingen.

De operationeel directeur van een groot mediabedrijf heeft een jonge manager aangewezen als zijn ‘kroonprins’. De HR-directeur vraagt ons deze jonge manager met coaching te ondersteunen.

Niet echt een concrete vraag of opdracht, zuiver een vraag naar hulp.


Lees meer

Sociale afstand of sociale nabijheid?


Hoe corona en online werken ons bewuster maakt van onze kernwaarden – en hoe Appreciative Inquiry ons daarbij helpt.


Lees meer

Appreciative Inquiry in tijden van corona


Eerlijk toegegeven, het is nogal een klap. Dit coronavirus heeft Nederland in z’n greep, en dat heeft vergaande gevolgen. Het geeft grote onzekerheid voor langere tijd. We moeten ons leven zoals we dat kennen even stilleggen, zonder dat we weten hoe we het daarna weer kunnen oppakken. Ook mij valt het zwaar. Ik vroeg mij af: kun je zoiets als dit waarderen? En hoe dan?


Lees meer

Een waarderende houding hebben, ook als je op de proef wordt gesteld?


De Appreciative Inquiry-methode heeft impact. De werkvormen wekken energie op en brengen mensen in gesprek met elkaar. Vaak roept dit proces vernieuwing op en zin om met elkaar iets moois neer te zetten. Maar soms werkt het niet. Wat is er dan aan de hand? En wat kun je doen om het beter te maken? David Shaked schreef hier een boek over.


Lees meer

Appreciative Inquiry en de waarde van conflict


Voor de AIPractitioner schreven Hanneke Laarakker en Barbara van Kesteren een artikel, waarin zij onderzoeken of – en hoe – je waarderend kunt onderzoeken wanneer er spanning heerst in een situatie. We komen immers vaak spanning tegen terwijl we aan het werk zijn: relationele spanning, controverse, zelfs openlijk conflict. Hoe moet je daarmee omgaan, wanneer je iemand bent die graag kijkt naar wat er werkt en goed gaat? In dit artikel lees je wat onderzoekers zeggen, hoe de schrijvers zelf met spanning om zijn gegaan, en hoe conflict of spanning kan veranderen in sympathie. 


Lees meer