Instituut Voor Interventiekunde

Conflict waarderen

Waarderend onderzoeken gaat niet alleen over het positieve principe. Als begeleider van processen kom je hoe dan ook spanningen, conflicten, weerstand, etc, tegen. Hoe ga je daar mee om, zonder het ‘waarderende’ te verliezen? We gaan graag met jullie in gesprek over dit onderwerp, wat niet alleen hier leeft, maar ook wereldwijd in de AI community.

Soms lijkt het dat AI alleen nog maar gaat over het positieve principe. Je mag het alleen maar over positieve onderwerpen hebben. Mensen kunnen dan hun ei niet kwijt over waar ze mee zitten. Het conflict wordt vakkundig uit de weg gegaan. Dat is de kritiek die een aantal onderzoekers hebben op AI (o.a. Robbert Masselink, Ralph Stacey, Gervase Bushe). Stacey schrijft zelfs dat AI het fenomeen ‘macht’ ontkent, waardoor AI-interventies alleen maar gaan over een heel klein deel van de dagelijkse werkelijkheid in organisaties. Niet effectief genoeg dus.

Gervase Bushe schrijft: niet het positieve is de kern van AI, maar het generatieve: het vernieuwende en het gesprek. Op die manier kunnen conflicten toch bespreekbaar worden gemaakt.

Tijdens de World Appreciative Inquiry Conference 2018 in Nice, Frankrijk, geven wij hier ook een workshop over, en zetten we dit gesprek internationaal voort.