Instituut Voor Interventiekunde

Inschrijving online workshop

Interventiekunde-opleiding-postmasterKOM NAAR DE ONLINE WORKSHOP

Waarderend onderzoeken is een manier van kijken en doen. Het is een buitengewoon krachtig instrument om positieve verandering te genereren. Vanuit “wat leven geeft” en wat goed gaat aan een organisatie, team of individu en vanuit wat al werkte in het verleden. De waarderende benadering helpt individuen, groepen en organisaties om op een prettige manier samen productief te worden.Kom jij naar onze gratis online workshop? In deze online bijeenkomst gaan we dieper met elkaar in op de waarde van dit gedachtegoed.Schrijf je in het contactformulier onderaan deze pagina in voor de online workshop.Wil je eerst meer informatie ontvangen? Download dan hier onze brochure.Appreciative InquiryHet Instituut voor Interventiekunde combineert degelijke, goed onderzochte, klassieke interventiekunde met het waarderend perspectief van Appreciative Inquiry. Hierdoor wordt AI geen nieuwe truc, maar een solide praktijk. De docenten die verantwoordelijk zijn voor deze leergang zijn allen zeer goed geschoold en gecertificeerd in Appreciative Inquiry.

Waarderend interveniëren is een creatieve manier van doen, waardoor je mensen snel in beweging kunt krijgen. Daarnaast is het ook een manier van kijken. De onderliggende theorie Appreciative Inquiry, die we tijdens de leergang bestuderen en bespreken, beslaat de geschiedenis van de interventiekunde vanaf de jaren ’40 tot aan de nieuwste toepassingen van de waarderende benadering.

3-Daagse opleiding

Leer in drie dagen de basis van Appreciative Inquiry kennen. Je ervaart het waarderende gedachtengoed, en maakt steeds de koppeling naar jouw eigen praktijk. Ook krijg je een aantal zeer bruikbare waarderende werkvormen mee. Op de eerste dag van de training doorlopen we de AI-cyclus (verkennen – vertellen – verbeelden – vormgeven – verwezenlijken – verantwoorden). De tweede dag staat in het teken van de onderliggende principes. Bovendien krijg je de kans een gesprek voor te bereiden volgens deze principes, zodat je kunt oefenen met waarderend onderzoeken in je eigen praktijk. Op dag 3 bespreken we hoe dit heeft gewerkt en krijg je nog een paar nuttige praktische modellen mee die je waarschijnlijk goed helpen bij je werk. Tijdens deze opleiding is er oog voor het leerproces van de groep.

Meld je hier alvast aan voor de 3-daagse opleiding. Startdatum: 11 oktober 2021.

Schrijf je hier in voor de gratis online workshop en ontdek waarom Appreciative Inquiry iets voor jou kan zijn.