Instituut Voor Interventiekunde

Mascha Weijers

Interventiekundige en expert in verandercommunicatie

Waarom vind jij dat interventiekunde een goede bijdrage levert aan individuen, teams en/of organisaties?
Constructieve gesprekken in organisaties zorgen voor meer focus, betrokkenheid en productiviteit. Het zijn geweldige versnellers in ontwikkeling van individu, team of organisatie. Maar het omgekeerde kan ook. Dan kosten die gesprekken ineens veel energie, tijd en geld. Kleine interventies kunnen dan een indrukwekkende impact hebben.

Wat voeg jij toe aan een team en/of organisatie?
Mijn leergierigheid en ontvankelijkheid voor ieders perspectief en toegevoegde waarde. Ik wil de inzichten van anderen écht begrijpen, ze zelf ook zien. Ik heb gemerkt dat dat een positief effect heeft op het commitment waarmee betrokkenen hun acties vervolgens uitvoeren. Mijn kracht zit er vervolgens in om structuur te bieden en een helder proces te schetsen waarlangs het individu, team of de hele organisatie zich kan ontwikkelen.

In het ideale geval: hoe maak jij dan het verschil voor een individu/team/organisatie?
Omdat ik gezien en ervaren heb wat krachtige interventies kunnen betekenen voor mensen en organisaties krijg ik ze mee in mijn waarderende blik. Daardoor ontstaat er ruimte voor nieuwe en rijkere ideeën die misschien wel verder gaan dan je vooraf had kunnen bedenken.