Instituut Voor Interventiekunde

A Practitioner’s Journey

  • Een creatief programma voor ervaren professionals die op een kruispunt staan
  • Reflectie en zingeving, gericht op praktijksituaties:
  • een modern Human Interaction Laboratory
  • In een rustieke Franse omgeving, nabij de Dordogne

A Practitioner’s Journey is een variant op de klassieke Human Interaction Laboratories uit Bethel, Maine, waarmee de sociale psychologie van interventies begon in de jaren ’40. Het Instituut voor Interventiekunde leeft de waarden van deze manier van denken en werken en vertaalt ze naar de moderne praktijk. Het programma is een combinatie van een gestructureerde groepssessies, persoonlijk coaching door andere deelnemers, toegepaste theoretische ondersteuning en persoonlijke betekenisverlening. De theorie is ontleend aan het werk van Watzlawick, Satir, Stacey, Weick, Schein, Gergen, Cooperrider, Lakoff & Johnson, Marks-Tarlow, e.a.

Het programma duurt 6 dagen. Wat je kunt verwachten is: een combinatie van gesprekken in duo’s, kleine groepen en de hele groep, korte theoretsche inleidingen, wandelingen in stilte en met een gesprekspartner, creatieve oefeningen, enz. Het programma ontstaat rond de thema’s en de vragen die in de groep leven.

De docenten vullen elkaar aan: Wick van der Vaart is een gedreven en nuchtere sociaal psycholoog, Mark Lough is een net zo nuchtere, maar veel subtieler therapeut uit Aberdeen, Schotland. Zij doen zelf ook mee aan de reis, omdat zij zich ook continu blijven ontwikkelen als professional.

Na afloop van deze reis, deze workshop weet je weer waarvoor je stáát en waarvoor je gáát. Je hebt nieuwe energie om te doen wat je belangrijk en waardevol vindt en misschien heb je een nieuw professioneel pad gevonden. Daarnaast heb je een aantal collega’s goed leren kennen en nieuwe samenwerkingsverbanden gecreëerd. Je bent beter geworden in het verwoorden van wat voor jou essentieel is en hebt weer eens intensief geoefend met het voeren van nieuwsgierige, onderzoekende gesprekken. Je beeld over jezelf als practica is krachtiger en genuanceerder geworden.

Deze workshop is met name geschikt voor professionals met een groot aantal jaren praktijkervaring, die zich afvragen hoe ze de komende jaren nog meer waarde kunnen toevoegen in hun projecten en programma’s.

De docenten vullen elkaar aan: Wick van der Vaart is een gedreven en nuchtere sociaal psycholoog, Mark Lough is een net zo nuchtere, maar veel subtieler therapeut uit Aberdeen, Schotland. Zij doen zelf ook mee aan de reis, omdat zij zich ook continu blijven ontwikkelen als professional.

Nathalie is de gastvrouw van Les Chabannes die met lekker eten zorgt voor de inwendige mens.

 

Data

NIEUWE DATA EN LOCATIE WORDEN NAJAAR 2017 BEKEND GEMAAKT

Praktische informatie

De workshop vindt plaats in de gite Les Chabannes.

Deelnemers slapen in de buurt in een hotel, chambre d’hote, gite of op een camping in de nabij gelegen plaats Argentat.

 

Het dagprogramma is van 9 tot 18 uur, met een ruime middagpauze. Tijdens de lunch verzorgt Nathalie een gezonde maaltijd. ‘s-Avonds is er van alles te doen op eigen gelegenheid.

We sluiten de week af met een kanotocht op de Dordogne.

Bereikbaarheid

  • Argentat is het beste te bereiken met de auto. De reistijd bedraagt ca 11 uur. Het is raadzaam om ter plaatse over een auto te beschikken.
  • Het is ook mogelijk om nnar Bergerac of Bordeaux te vliegen. Vanaf daar kun je een trein of bus naar Brive-la-Gaillarde nemen.
  • Je kunt ook met de trein naar Brive-la-Gaillarde gaan. Vanaf deze plaats kunnen wij mensen ophalen. Vanaf Brive is het nog een uur rijden naar Argentat.
  • In de praktijk reizen deelnemers samen.

 

Kosten

De kosten voor de hele week bedragen 1.295 eur (ex btw). Dit is inclusief lunches en kanotocht.

Reis- en verblijfkosten komen voor eigen rekening.

Schrijf je in voor deze opleiding