Instituut Voor Interventiekunde

Workshop Weick: the Psychology of Organizing

  • Unieke workshop waarin je het werk van Karl Weick “The psychology of organizing” zelf ervaart
  • Oefeningen waar je in de praktijk direct mee aan de slag kan gaan
  • Veel samen oefenen en reflecteren

 

 

 

 

Het Instituut voor Interventiekunde onderscheidt zich door een aanpak waarin theorie en praktijk hand in hand gaan: we kunnen zaken gemakkelijker beïnvloeden wanneer we ze beter begrijpen en we begrijpen dingen beter naarmate we er meer in slagen ze te beïnvloeden.  Interventiekundigen werken op het snijvlak van individuele -, groeps- en organisatievraagstukken. Dit vraagt om een nuchtere en wetenschappelijk verantwoorde aanpak.

Het denken van Weick is interessant in onze opleidingen omdat het niet gaat over organisaties maar over organiseren: een werkwoord (een proces) in plaats van een zelfstandig naamwoord (een structuur).

Deze workshop over het werk van Weick is uniek in Nederland en daarbuiten!

 

 

 

 

De tweedaagse sessies over het werk van Karl Weick “The psychology of organizing” zijn bijna legendarisch: deelnemers raken in verwarring of zien plots het licht en alles daartussenin.

Het denken van Weick is interessant in onze opleidingen omdat het niet gaat over organisaties maar over organiseren: een werkwoord (een proces) in plaats van een zelfstandig naamwoord (een structuur). Als je als interventiekundige begrijpt hoe interacties tussen mensen leiden tot doelen, structuren, procedures, strategie wordt het duidelijker welke interventie mogelijk effect kan hebben. Want diezelfde interacties leiden ook tot gebrek aan samenwerking, conflicten, onduidelijkheid over doelen of rollen, starheid, faillissementen.

We bespreken in de grote groep en in kleinere groepen begrippen als ambiguïteit, causale kaarten, stappen en patronen in denken en handelen, en hoe die te doorbreken.

De terugkommiddag is op verzoek van deelnemers toegevoegd aan de tweedaagse om praktijkervaringen en theorie nog beter te integreren.

 

 

 

 

De Weick-dagen zijn onderdeel van de Postmaster Interventiekunde en/of het Toepassingsjaar Appreciative Inquiry. Studenten kunnen op deze dagen introduceés meenemen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor mensen die de Weick-dagen ook eens willen meemaken, zonder een hele opleiding te volgen.

Het boek van Karl Weick “The psychology of organizing” is de basis voor deze workshop. Je hoeft het boek zelf niet aan te schaffen. Je krijgt aanvullende relevante literatuur aangereikt tijdens de workshop.

 

Begin 2020 worden weer openbare Weick-dagen georganiseerd.

Kosten

De kosten bedragen € 395 (ex 21% btw en inclusief arrangementskosten).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data

.

 

 

 

 

Tweedaagse:

21 en 22 februari 2019

Terugkommiddag:

11 maart 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie

.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam.

Op loopafstand van Amsterdam CS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overige praktische informatie

.

 

 

 

 

.

 

 

.

 

 

De workshop gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

 

 

 

Ervaringen

Sierdjan Westen

Trainer, Coach en Trainingsacteur

Schrijf je in voor deze opleiding

  • Factuuradres