Instituut Voor Interventiekunde

Postmaster Interventiekunde

Interventiekunde-opleiding-postmaster

Opleiding Interventiekunde

De postmaster Interventiekunde leidt je op tot interventiekundige. Een interventiekundige is iemand die verschillende rollen aanneemt (als trainer, coach, adviseur) om veranderingsprocessen binnen organisaties, teams of individuen te doorgronden, diagnosticeren en van advies te voorzien: de interventie. Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf op professioneel én persoonlijk vlak. Wil je meer informatie ontvangen over de literatuur, vakken en leergang?

*Je kunt je hier nog inschrijven voor de opleiding.
Of schrijf je hier in voor de gratis online workshop over de opleiding.

NIP

Wat is het instituut voor interventiekunde?

Het Instituut voor Interventiekunde biedt vanaf 2006 een postmaster opleiding voor interventiekundigen aan. In 2016 is deze opleiding gecertificeerd op post-wetenschappelijk niveau. Het Instituut voor Interventiekunde onderscheidt zich door een aanpak waarin theorie en praktijk hand in hand gaan: we kunnen zaken gemakkelijker beïnvloeden wanneer we ze beter begrijpen en we begrijpen dingen beter naarmate we er meer in slagen ze te beïnvloeden. Interventiekundigen werken op het snijvlak van individuele -, groeps- en organisatievraagstukken. Dit vraagt om een nuchtere en wetenschappelijk verantwoorde aanpak.

WAAROM EEN opleiding INTERVENTIEKUNDE?

  • Je kennis en vaardigheden als teamcoach, adviseur, manager, opleider of organisatiecoach uitbreiden om meer invloed uit te kunnen oefenenen in organisaties
  • Opleiding met theoretische diepgang en gedegen literatuur 
  • Uitstekend te combineren met een fulltime baan, 52 studiedagen 
  • Werken met echte klanten scherpt jouw praktische vaardigheden 
  • Persoonlijke ontwikkeling door werken in kleine, interactieve groepen op basis van individueel maatwerk en voortgangsgesprekken
  • Netwerk opbouwen en deelnemen in een grote community van professionals

Toekomstperspectief

Na afloop van de postmaster opleiding interventiekunde heb je een zeer solide basis om bezig te gaan met allerlei soorten vragen. Een leidinggevende vraagt je om een aantal coachgesprekken, een team vraagt om een paar sessies om het onderlinge vertrouwen te versterken, een manager vraagt je hulp bij een organisatievraagstuk, of een gemeente wil dat je het proces begeleidt rond het opzetten van een asielzoekerscentrum. Jij kunt deze vragen helpen beantwoorden én je ziet de onderlinge samenhang binnen de context waarin de vraag is ontstaan. Wil je meer weten over de literatuur, vakken, kosten en leergang?

Workshop Appreciative Inquiry krachtig instrument positieve verandering

DOCENTEN

De hoofddocenten van deze opleiding zijn Willem de Wijs, Barbara van Kesteren, Hanneke Laarakker. Daarnaast geven verschillende deskundige gastdocenten workshops en colleges. 

BOEK

De hoofddocenten van het Instituut voor Interventiekunde hebben een boek geschreven over ‘De kunst van het interveniëren’. Wil je hier meer over weten? Bestel dan het boek bij onze uitgever Mediawerf of ontvang het gratis bij deelname aan de postmaster Interventiekunde. 

De kunst van het interveniëren

ErvaringEN deelnemers

José Lemke

“Voor de opleiding maakt het niet uit van welk werkveld je afkomstig bent. De opleiding volgt gedurende twee jaar 3 lijnen; groepsdynamiek, organisatieontwikkeling en coaching,  waar je kennis opdoet, veel oefent en onderzoekt wat voor een interventiekundige je zelf bent maar bovenal wilt zijn.” 

 

 

Alexander van Ravesteyn

“Wat ik erg gewaardeerd heb zijn de uitdagingen om in gesprek te gaan met echte opdrachtgevers, de aansluiting met hen te vinden en vervolgens een plan op te stellen waarmee waarde kan worden toegevoegd aan hun organisaties.”

 

 

Jorrit Sterk

“Ik was op zoek naar mogelijkheden om mij verder professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Ik had genoeg van het bij elkaar sprokkelen van korte cursussen waarvan de inhoud uiteindelijk te weinig bleef plakken en de persoonlijke ontwikkeling onbevredigend was. Ik wilde iets wezenlijks. Nu weet ik dat, ondanks dat ik vooraf geen duidelijk beeld had waar ik instapte met de tweejarige leergang, deze leergang mij voor altijd zal bijblijven. Dat is voor mij wezenlijk.”

KOM NAAR DE GRATIS ONLINE WORKSHOP

Is de Postmaster Interventiekunde misschien iets voor jou? Kom naar onze gratis online workshop. We vertellen je alles over de opleiding en de mogelijkheden.

*Je kunt je hier nog inschrijven voor de opleiding.