Instituut Voor Interventiekunde

Robbert Masselink – Complexiteit en AI

Botsende realiteiten over ‘wat werkt’

Robbert Masselink promoveert binnenkort op zijn onderzoek getiteld: ‘Collaboration as the politics of affect’ (samenwerking als de politiek van gevoel). Hij belicht in de workshop het complexe karakter van samenwerking dat in de praktijk vaak ‘versimpeld’ wordt door gewoonten, regels en voorschriften. Die versimpeling heeft een functie en maskeert wat mensen in de praktijk vaak ook ervaren, namelijk verschil.

Robbert gaat dieper in op die dagelijkse organisatiepraktijk als het toneel van ‘botsende theorieën’ waar mensen met elkaar in onderhandeling zijn over wat praktisch is en wat een ‘goede’ theorie is. Hoe mensen dat proces met elkaar vormgeven beïnvloedt de kwaliteit van hun relaties en dat is een ethisch proces dat haaks kan staan op hun alledaagse opvattingen van praktisch handelen. De workshop daagt deelnemers uit te reflecteren op de vanzelfsprekendheid van hun theorie over ‘wat werkt’.

Robbert Masselink is eigenaar van Keynote Consultancy. Hij adviseert organisaties over organisatievraagstukken die op het snijvlak liggen van strategie, verandering en samenwerking. Hij begeleidt teams en (verander-)managers bij actieonderzoek en is daarnaast trainer, auteur en onderzoeker. Hij heeft diverse publicaties over Appreciative Inquiry op zijn naam staan en doet promotieonderzoek op het gebied van management vanuit een complexiteitsperspectief. 

AANMELDEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR HET SYMPOSIUM