Postmaster Interventiekunde

Het Instituut voor Interventiekunde biedt in 2017 voor de zevende keer op rij een postmaster opleiding interventiekunde aan. Deze opleiding is door CPION gecertificeerd als post-wetenschappelijk onderwijs (SPWO).

Interventiekunde is een complex vak. Wanneer mensen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het doelgericht werken aan resultaten in organisaties, is er sprake van een aantal verschillende variabelen:

  • Persoonlijke kenmerken van de mensen die samenwerken;
  • Groepsprocessen die de onderlinge samenwerking bevorderen en/of belemmeren;
  • Processen die te maken hebben met het beleid, de structuur en de cultuur van de organisatie waarin deze mensen werken;
  • De omgeving waarin de organisatie functioneert.

Omdat deze factoren elkaar doorlopend onderling beïnvloeden, zijn interventiekundigen van veel markten thuis. Ze overzien het geheel en kunnen schakelen tussen verschillende rollen en activiteiten om de vragen van hun klanten en opdrachtgevers zo goed mogelijk te (helpen) beantwoorden. Het coachen van individuen, het trainen van teams en adviseren van (onderdelen van) een organisatie zijn activiteiten die in hun samenhang betekenis krijgen.

Post-academisch èn praktijkgericht

De postmaster interventiekunde  is een opleiding op post-academisch niveau. We oefenen vaardigheden, we reflecteren op de eigen rol en verantwoordelijkheden en we versterken de professionele ontwikkeling door het aanbieden van evidence-based modellen en relevante interventiekundige literatuur. We opereren daarbij steeds op het snijvlak van individuele leerprocessen, groepsdynamica en organisatiekunde. De deelnemers krijgen de kans het geleerde continu toe te passen in hun eigen praktijk en in gezamenlijke opdrachten.

Voor wie is deze opleiding de moeite waard?

Deze opleiding is interessant voor iedereen die wil begrijpen wat er gebeurt wanneer mensen samen ergens voor verantwoordelijk zijn én die hierop invloed wil uitoefenen. Het gaat hierbij om het begrijpen en beïnvloeden van interpersoonlijke communicatie, groepsprocessen en organisatieontwikkeling.

Eisen aan deelname en certificering

Deelnemers hebben een universitaire opleiding afgerond of hebben een HBO-opleiding plus minimaal 5 jaar relevante ervaring. Ze brengen niet alleen hun eigen professionele ervaring en beroepsperspectief in, maar ook praktijkcasussen en adviesvragen die het programma mede bepalen. Wij certificeren deelnemers wanneer ze minimaal 85% van de opleidingsdagen aanwezig zijn en al hun opdrachten tijdig en voldoende doen. Gediplomeerden worden opgenomen in het Abituriëntenregister.

Docenten

Alle opleidingsdagen worden geleid door twee docenten. Docenten zijn opgeleid in de sociale- en organisatiepsychologie en hebben een eigen interventiekundige praktijk, plus jarenlange ervaring als opleider, coach, facilitator en/of adviseur. De eindverantwoordelijke opleiders zijn: drs. Wick van der Vaart, dr. Marjoka van Doorn en drs. Willem de Wijs. De opleiding kenmerkt zich door de expertise van opleiders zowel qua gedragswetenschappelijke achtergrond als actuele praktijkkennis.

Prijzen*)

De investering voor de Postmasteropleiding Interventiekunde bedraagt:

  • € 11.000 als je de opleiding als privé persoon volgt (dit is €204 per dag);
  • € 15.000 als je werkgever de opleiding betaalt (dit is €278 per dag).

Dit is exclusief arrangementskosten van de locatie waar deopleiding plaatsvindt. In 2017 start de opleiding op het WG-plein 255 te Amsterdam, waar het Instituut voor Interventiekunde een sfeervolle trainingsruimte heeft. De loactiekosten zijn per dag 35 eur.

Schrijf je in vóór 31 december 2016 en betaal geen arrangementskosten in 2017!

De eerstvolgende opleiding start 26 januari 2017. 

*Dit zijn de prijzen exclusief 21% BTW. Prijswijziging t.g.v. BTW-vrijstelling vanaf 2017 voorbehouden.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig of overweeg je deelname? Mail Wick van der Vaart, de oprichter van het Instituut voor Interventiekunde, voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Je kunt ook naar een van de proef- of gastcolleges komen.

Meer informatie? Download de brochure.