Instituut Voor Interventiekunde

Over ons

Het Instituut voor Interventiekunde is een opleidingsinstituut en adviesbureau. Sinds 2005 verzorgt het Instituut opleidingen en organisatieadvies. De eerste opleiding die het Instituut ontwikkelde was de postmaster Interventiekunde. Deze opleiding is sinds 2016 gecertificeerd als post-WO opleiding – de enige in Nederland in dit vakgebied. Sinds 2012 biedt het Instituut ook opleidingen Appreciative Inquiry aan: een basisjaar, een toepassingsjaar (het vervolg op het basisjaar) en een driedaagse inleiding.

Vanaf 2005 verzorgt het Instituut voor Interventiekunde ook interventiekundig advies voor organisaties. Wij hebben een brede expertise: teamontwikkeling, organisatieontwikkeling, coaching, waarderend onderzoeken (op basis van Appreciative Inquiry) en strategie passen allemaal in ons straatje.

Het vaste team bestaat uit de drie eigenaren: Willem de Wijs, Hanneke Laarakker en Barbara van Kesteren. In 2018 namen zij het Instituut voor Interventiekunde over van Wick van der Vaart. Wick van der Vaart is, helaas, eind 2017 overleden aan hersenkanker. Hij heeft Willem, Hanneke en Barbara persoonlijk gevraagd het Instituut voor Interventiekunde over te nemen.

Naast het vaste team, werken wij ook met professionals uit ons netwerk van interventiekundigen en met gastdocenten. Het vaste team en de Raad van Advies geven richting en inhoud aan de opleidingen.

Team en eigenaren

Gastdocenten

Raad van Advies

Oprichter