Over Ons

Het Instituut voor Interventiekunde geeft adviezen aan klanten en opleidingen aan managers en professionals.

Het IvI is in 2005 door Wick van der Vaart opgericht. Na het overlijden van Wick in 2017 hebben Willem de Wijs, Barbara van Kesteren en Hanneke Laarakker vanaf 2018 het werk voortgezet als coöperatie. In 2022 hebben Sabine Mur en Laura Stam dit kernteam versterkt.

Als aanvulling op dit kernteam werken wij ook met professionals uit ons netwerk van interventiekundigen en met gastdocenten.

 

 

 

 

Het Instituut voor Interventiekunde staat voor:

  • gedegen opleidingen waarin theorie en praktijk hand in hand gaan
  • advieswerk op maat
  • een bron van kennis(ontwikkeling)
  • een netwerk van gelijkgestemde professionals
  • met de intentie om werken in organisaties en de samenleving plezieriger en beter te maken.

 

 

 

 

 

 

Ons team

Quirina Koehler

Quirina Koehler is interim manager, bestuurskundige en interventiekundige.

quirina@instituutvoorinterventiekunde.nl 0624686477

Laura Stam

Het is mijn missie om de psycholoog onmisbaar te maken binnen organisaties!  Waarde toevoegen door het belang van de investering in menselijk kapitaal duidelijk te maken, met de focus op waar men meer van wil binnen de organisatie.

laura@instituutvoorinterventiekunde.nl 0627173742

Sabine Mur

Hoe organiseer je het reilen en zeilen in een organisatie zo, dat mensen er effectief, vitaal en met plezier werken? Die vraag raakt de kern van mijn werk als organisatiepsycholoog.

sabine@instituutvoorinterventiekunde.nl 0648500845

Willem de Wijs

Al ruim 40 jaar probeer ik te vinden wat werkt en niet werkt bij organisatieverandering. En dat te delen met iedereen die daarin is geïnteresseerd. Zo worden we samen steeds weer wijzer.

willem@instituutvoorinterventiekunde.nl 0653238648

Hanneke Laarakker

Ik ben opgeleid als psycholoog en interventiekundige en heb ruim 25 jaar ervaring als trainer en adviseur in de sectoren gezondheidszorg, zorg, welzijn en onderwijs.

hanneke@instituutvoorinterventiekunde.nl 0620604929

Barbara van Kesteren

Hoe mensen tot hun keuzes komen, en elkaar beïnvloeden in hun gedrag en communicatie fascineert mij. Ik heb dan ook mijn werk gemaakt van het veranderen van gedrag binnen

barbara@instituutvoorinterventiekunde.nl 0610777803

Gastdocenten

Gastdocenten

We maken bij het Instituut voor interventiekunde gebruik van gastdocenten.

Ignanke Verbakel Matthijs Steeneveld Famke van Lieshout Isolde Kolkhuis Tanke Maarten Molenaar Bart de Vos Koen Weber Martijn van Ooijen Daniël van Dijk Josianne Savonije Theo Visser Rob van der Loo Jorrit Stevens Cees Hoogendijk Edu Feltmann Rob Groen Johan Siebers René den Ouden Marijne Vos & Ben Kuiken Jan Driesen Karin Derksen Evelien Beentjes Suzanne Kietselaer Robbert Masselink Wina Smeenk Mark Lough Henk van Esch.

Raad van advies en oprichter

Raad van advies

Suzanne Kietselaer

Suzanne is global president coaching bij Full Circle Group.

Raad van advies

Henk van Esch

Van huis uit ben ik een echte ingenieur in mijn denken en handelen, dus sterk gericht op het vinden van oplossingen. Jarenlang heb ik gewerkt met technische professionals

Oprichter

Wick van der Vaart

In 2005 richtte Wick het Instituut voor Interventiekunde op met de bedoeling om jonge professionals die werken als trainer en/of als adviseur met een tweejarige opleiding te ondersteunen in de uitoefening van hun vak.