Instituut Voor Interventiekunde

Inleiding Appreciative Inquiry

  • Kennismaken met de theorie en praktijk van waarderend interveniëren
  • 2 studiedagen, een opdracht in je eigen praktijk en een terugkomdag na een maand
  • Na deze drie dagen pak je je eigen werk als coach, facilitator, adviseur of manager een beetje anders aan
  • Nuchter en praktisch

 

Het Instituut voor Interventiekunde is een opleidingsinstituut voor coaches, facilitatoren, adviseurs en leidinggevenden die willen begrijpen wat er gebeurt wanneer mensen samen ergens voor verantwoordelijk zijn en die deze processen willen beïnvloeden. Hierbij gaat het er steeds om de constructieve krachten in individuen, teams en organisaties te versterken. Appreciative Inquiry of Waarderend interveniëren is een variant op de klassieke interventiekunde. Hanneke Laarakker, Barbara van Kesteren, Mirko Opdam en Willem de Wijs zijn zeer grondig opgeleid in interventiekunde en Appreciative Inquiry. Hierdoor wordt AI geen trucje, maar een goed begrepen manier van kijken en doen die het verschil kan maken voor onze klanten.

 

 

Op de eerste dag van de training doorlopen we de AI-cyclus (verkennen – vertellen – verbeelden – vormgeven – verwezenlijken – verantwoorden). De tweede dag staat in het teken van de onderliggende principes; bovendien krijg je dan de kans een gesprek voor te bereiden volgens deze principes, zodat je kunt oefenen met waarderend onderzoeken in je eigen praktijk. Op dag 3 bespreken we hoe dit heeft gewerkt en krijg je nog een paar heel erg praktische modellen mee die je waarschijnlijk goed helpen bij je werk. Tijdens deze opleiding is er ook oog voor het leerproces van de groep.

 

 

Na drie dagen te hebben gewerkt met Appreciative Inquiry, in een groep met andere professionals, kun je al enigszins uit de voeten met het gedachtengoed. Je bent in staat om een waarderend interview te schrijven en af te nemen en beheerst een aantal andere praktische werkvormen. Je kent het cyclische werkmodel en de principes van AI. AI is voor jou een manier van kijken en een manier van doen aan het worden.

 

 

De Inleiding Appreciative Inquiry wordt in Arnhem gegeven door Hanneke Laarakker en Mirko Opdam, in Amsterdam door Barbara van Kesteren en Mirko Opdam.

 

 

Deelnemers ontvangen een week voor de training een syllabus met een aantal handouts.

 

 

De opleidingskosten voor deze driedaagse workshop bedragen  € 1.145 (ex 21% btw). Dit bedrag is inclusief syllabus en arrangementskosten (locatie, koffie/thee, lunch).

Amsterdam:

Dag 1 en 2:
maandag 28 en 29 oktober 2019;

Dag 3: maandag 9 december 2019.

Arnhem:

Dag 1 en 2: maandag 6 en dinsdag 7 april 2020;

Dag 3: maandag 8 juni 2020.

Locatie Arnhem:
De Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem

Locatie Amsterdam:
OBA, Oosterdokskade 143 in Amsterdam

  • De opleidingsdagen beginnen om 09.30 uur en duren tot 16.30 uur. Tussen de middag is er een uur pauze. Voor de lunch wordt gezorgd.
  • Hand-outs en het programma  worden een week van tevoren toegezonden. Voor aanvang van de eerste dag, heb je een uur nodig om de syllabus te lezen
  • Tussen dag 2 en 3 in doe je een opdracht in je eigen praktijk.

Ervaringen

Aad Spee

Trainer, programmamaker en trainingsacteur

Schrijf je in voor deze opleiding

  • Factuuradres