Inleiding Appreciative Inquiry

  • Kennismaken met de theorie en praktijk van waarderend interveniëren
  • Twee opeenvolgende dagen, een opdracht in je eigen praktijk en een derde dag na een maand
  • Na deze drie dagen pak je je eigen werk als coach, facilitator, adviseur of manager anders aan
  • Nuchter en praktisch
  • OOA-leden krijgen 25 PE-punten en 10% korting
  • Startdatum: 14 oktober 2024

 

Wil je graag verkennen welke opleding het beste bij jou past?

Opbouw

Op de eerste dag van deze driedaagse opleiding in Appreciative Inquiry (AI) doorlopen we de AI-cyclus. Dit is het praktische model dat de werkmethode uitlegt. Door deze cyclus te doorlopen, ervaar je hoe appreciative inquiry werkt. De tweede dag staat in het teken van de onderliggende principes; bovendien krijg je dan de kans een gesprek voor te bereiden volgens deze principes, zodat je kunt oefenen met waarderend onderzoeken in je eigen praktijk. Op dag 3 bespreken we hoe dit heeft gewerkt en krijg je nog een paar heel erg praktische modellen mee die je waarschijnlijk goed helpen bij je werk.

Na drie dagen te hebben gewerkt met Appreciative Inquiry, in een groep met andere professionals, kun je al uit de voeten met het gedachtengoed. Je bent in staat om een waarderend interview te schrijven en af te nemen en beheerst een aantal andere praktische werkvormen. Je kent het cyclische werkmodel en de principes van AI. AI is voor jou een manier van kijken en een manier van doen aan het worden.

Na afloop van deze opleiding heb je inzicht in de waarderende aanpak, en hoe je deze zelf kunt toepassen in je eigen praktijk. Je kent de theorie, en diverse werkvormen.

Locatie

Onze trainingsruimte is in: Stadstuin Jin Jersey, Vrieslantlaan 6 in Utrecht.

Met het OV (tramhalte Kanaleneiland Zuid) en de auto zijn wij goed bereikbaar.

Docenten

Het Instituut voor Interventiekunde is een opleidingsinstituut voor coaches, facilitatoren, adviseurs en leidinggevenden die willen begrijpen wat er gebeurt wanneer mensen samen ergens voor verantwoordelijk zijn en die deze processen willen beïnvloeden. Hierbij gaat het er steeds om de constructieve krachten in individuen, teams en organisaties te versterken. Appreciative Inquiry of Waarderend interveniëren is een variant op de klassieke interventiekunde. Hanneke Laarakker en Laura Stam zijn zeer grondig opgeleid in interventiekunde en Appreciative Inquiry. Hierdoor wordt AI geen trucje, maar een goed begrepen manier van kijken en doen die het verschil kan maken voor onze klanten.

Data

De data in het voorjaar van 2024 zijn:

Dag 1 & 2: maandag 15 april – dinsdag 16 april

en

Dag 3: maandag 17 juni.

De opleidingsdagen beginnen om 09.30 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur. Tussen de middag is er een uur pauze. Voor de lunch wordt gezorgd.
Een syllabus met hand-outs en het programma worden vooraf toegezonden.
Tussen dag 2 en 3 in pas je een werkvorm of waarderend instrument toe in je eigen praktijk.

Kosten

De opleidingskosten voor deze driedaagse opleiding bedragen  € 1.495 (ex 21% btw). Dit bedrag is inclusief de syllabus en arrangementskosten.

OOA-leden krijgen 25 PE-punten en 10 % korting, en betalen dus € 1.345.

Data

De data in het najaar van 2024 zijn:

Dag 1 & 2: maandag 14 oktober – dinsdag 15 oktober en Dag 3: maandag 18 november.

  • De opleidingsdagen beginnen om 09.30 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur. Tussen de middag is er een uur pauze. Voor de lunch wordt gezorgd.
  • Een syllabus met hand-outs en het programma worden vooraf toegezonden.
  • Tussen dag 2 en 3 in pas je een werkvorm of waarderend instrument toe in je eigen praktijk.

 

Waar wil je je voor inschrijven?(Vereist)
Ik schrijf mij in als:(Vereist)

Factuuradres

Algemene voorwaarden(Vereist)