Laura Stam

Het is mijn missie om de psycholoog onmisbaar te maken binnen organisaties!  Waarde toevoegen door het belang van de investering in menselijk kapitaal duidelijk te maken, met de focus op waar men meer van wil binnen de organisatie.

Als psycholoog heb ik mij gespecialiseerd in organisatieontwikkeling. Dit doe ik door het aanbieden van interventies/training gericht op interactie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling vanuit positieve psychologie. Wat je aandacht geeft groeit! In mijn trainingen ligt de focus dan ook op het vergroten van succesfactoren die al aanwezig zijn zodat individuen/teams/organisaties kunnen floreren. In ontwikkelvraagstukken werk ik graag vanuit Appreciative Inquiry: de focus op wat men WEL wil, en wat er nu al is om dat te kunnen realiseren. Dit leidt tot energie en enthousiasme, en de toekomstwensen voelen hierdoor haalbaar waardoor mensen daadwerkelijk met commitment aan de slag gaan met verandering.

Een van de dingen waar ik nog steeds om moet lachen is de standaardreactie die ik van mensen op feestjes krijg wanneer ik mij voorstel als psycholoog:

 ‘Oh dan weet je vast wat ik nu denk!’

Dat is nu precies wat ik niet doe, gedachten lezen en aannames maken over hoe de ander denkt. Wat ik wel doe is samen onderzoeken wat er aan de hand is, objectief informatie bekijken en op basis daarvan een analyse maken. Verwacht in mij dus geen expert die komt vertellen wat jouw organisatie nodig heeft. Wat je wel kunt verwachten is gelijkwaardigheid, partnerschap en verbinding. Ik heb JOU nodig om MIJN expertise van waarde te laten zijn.

Wat voor waarde breng ik dan mee? Mijn aanpak kenmerkt zich door het gebruik van humor, gelijkwaardigheid en het aangaan van verbinding. Ik ben down to earth, zeg waar het op staat zonder de ander te veroordelen en mijn enthousiasme tijdens trajecten werkt aanstekelijk. Waarom? Omdat ik van mijn vak houd, er is niets mooiers dan de psychologie!  Thema’s waar je voor bij mij moet zijn: emotionele intelligentie, psychologisch kapitaal, appreciative inquiry, groepsprocessen.

Wil je een keer kennismaken of heb je een vraag? Neem gerust contact op: laura@instituutvoorinterventiekunde.nl of 06-27173742.