Haal het beste uit je team!

We werken steeds vaker in teams want vraagstukken worden complexer. We gaan er vanuit dat we samen beter en meer presteren dan alleen. Team staat immers voor: Together Everyone Achieves More.Toch blijkt uit onderzoeken dat het de meeste teams niet lukt om dat te bereiken. Tijdens mijn promotieonderzoek ontwikkelde ik een model voor teamontwikkelruimte. Een interactiemodel voor teams om zodanig samen te werken dat ze wel het beste resultaat halen uit hun samenwerking. Daarnaast onderzocht ik de invloed van leiderschap. Welk leiderschap is bevorderlijk? Tot slot heb ik onderzocht hoe teams omgaan met de paradox van teamontwikkelruimte, ze moeten namelijk focussen op de performance en op gedeelde betekenisgeving. Tijdens het gastcollege komen al deze aspecten aan bod.

Over Karin Derksen

Karin Derksen is zelfstandig adviseur en heeft december 2016 haar promotieonderzoek ‘Creating developmental space for better team results’ afgerond. Meer informatie over Karin vindt u op: http://www.kade-leren.nl/

Proefschrift en publicaties

Creating developmental space for better team results
Het promotieonderzoek laat zien dat hoe meer teamontwikkelruimte teams maken, hoe tevredener ze zijn over hun resultaat. Teams maken die ruimte door vier activiteiten te ondernemen. Verder gaat het in op het effect van leiderschap en op het omgaan met de paradox van teamontwikkelruimte. K.Derksen (2016). Creating developmental space for better team results. Four exploratory studies. Proefschrift. Amsterdam: Vrije Universiteit. Download ‘Creating developmental space for better team results’ (pdf 2Mb)
Meer publicaties van Karin Derksen 

Praktische informatie

Waar? Instituut voor Interventiekunde WG-plein 255 (AOC-gebouw voormalig Wilhelmina Gasthuis), Amsterdam Aanvang: 19:00 uur. Na afloop borrel.

Informatie

  • Datum: 29 juni, 2017