Leergang Waarderend Interveniëren

Aan de hand van jouw praktijk leer je samen met anderen op welke manier waarderend interveniëren iets kan toevoegen aan jouw organisatie. Je bespreekt vragen als:

“Hoe maak ik patroneren energie los en faciliteer ik het ontwikkelproces zonder het over te nemen?”

“Welke interventies kan ik doen?”

“In welk tempo betrekken we welke partijen binnen en buiten de organisatie?”

Wil je graag verkennen welke opleding het beste bij jou past?

Inhoud en werkwijze

Je krijgt een individuele intake, waarin je vertelt wat je leervragen en werkvragen zijn en wat je tijdens het leertraject kunt bieden aan anderen.
Tijdens de onlinebijeenkomsten breng je jouw project in. We verrijken het met fundamentele kennis en inzichten over de filosofie, methode en werkvormen van AI en bespreken hoe je verder kunt werken. We gaan in op de paradigma’s van AI en reflecteren op jouw manier van werken. We geven je interventie- kundige inzichten en handvatten. Jij kiest op basis hiervan de werkvormen die passen bij jouw stijl, de situatie in jouw organisatie en de mensen waarmee jij werkt. Kortom: we koppelen praktijk aan de theorie en andersom. Echt maatwerk dus.

We werken met afwisselende werkvormen, subgroepen, video en leesmateriaal vooraf.
Tijdens het leertraject werk je samen met een buddy om tussentijds je plannen uit te werken en feedback te vragen. Hier en daar voegen we praktijkopdrachten toe om oefening mogelijk te maken. Ook is naast de intake ruimte voor twee coachgesprekken met een van de facilitators.

Zo leer je met en van elkaar. De diversiteit van de werkvragen maakt dat je ook inzichten krijgt in vraagstukken die nu (nog) niet op jouw pad liggen. Samen puzzelen met iemand die net als jij aan het leren is, verhoogt de kans dat je eigen oplossingen vindt. En dat zijn altijd de beste. Je vergroot niet alleen je kennis en inzicht over AI, maar vergroot ook je eigen leer- en oplossingsvermogen. Dat is waar wij voor staan: het gaat niet alleen om de oplossing maar ook om de weg daar naartoe, zodat je beter toegerust bent om toekomstige vraagstukken aan te pakken. We raden iedereen aan om met twee personen uit één organisatie in te schrijven. Samen maak je meer massa om in je organisatie iets teweeg te brengen.

Docenten

Rob van der Loo (Meerkat) is opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog. Werkt met Appreciative Inquiry sinds 2012 na het volgen van een opleiding over de filosofie en methode. Sindsdien past hij de principes overal in zijn werk toe en heeft hij een brede ervaring opgebouwd bij de concrete toepassing van de methode op het gebied van organisatieverandering, leiderschap en teamontwikkeling.

Hanneke Laarakker (Instituut voor Interventiekunde) is opgeleid als psycholoog. Zij heeft 30 jaar ervaring als adviseur en trainer. Faciliteren en opleiden is haar passie. Zij geeft opleidingen in Appreciative Inquiry en Interventiekunde. Haar leermeester in AI zei ooit: “jij bent AI”. Dat is uiteraard niet altijd zo, maar meestal wel.

Data

De introductiebijeenkomsten zijn op:

Dinsdag 13 september 2022, van 09:00-12:30 uur (Utrecht)

Dinsdag 4 oktober 2022, van 09:00-12:30 uur (online/Utrecht)

De opleidingsdagen zijn op:

Dinsdag 8 november 2022, van 09:00-16:00 uur (Utrecht)

Dinsdag 6 december 2022, van 09:00-12:30 uur (online)

Dinsdag 17 januari 2023, van 09:00-16:00 uur (Utrecht)

Dinsdag 14 februari 2023, van 09:00-12:30 uur (online)

Dinsdag 7 maart 2023, van 09:00-16:00 uur (Utrecht)

Kosten

De kosten per deelnemer zijn € 2.395,- exclusief 21 % BTW

Als je met twee mensen uit één organisatie inschrijft zijn de kosten per deelnemer € 2.195,-

Waar wil je je voor inschrijven?(Vereist)
Ik schrijf mij in als:(Vereist)

Factuuradres

Algemene voorwaarden(Vereist)