Waarom ik meedoe aan de Africa Classic – door Loes Hooijdonk

Als HR adviseur in de zorg wil ik (al is het indirect) bijdragen aan een betere gezondheidszorg. Om ook bij te dragen aan een gezonder Afrika vlieg ik in oktober naar Tanzania om in zes dagen 400 kilometer in het heuvelachtige, zanderige gebied rondom de Kilimanjaro te fietsen en 4500 hoogtemeters te overwinnen.Naast deze fysieke uitdaging en een geweldige ervaring, haal ik met mijn deelname aan de Africa Classic sponsorgeld op voor Amref Flying Doctors.

Door: wick van der vaart

Kwetsbare mensen in Afrika

Amref Flying Doctors werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Deze Afrikaanse organisatie gaat daarbij uit van de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking. Het gaat bijvoorbeeld om opleiden van zorgpersoneel, bestrijden van ziektes, leveren van middelen om het werk uit te kunnen voeren, maar ook het aanleggen van (water)voorzieningen waarbij aan de bevolking wordt uitgelegd hoe hiermee om te gaan en te onderhouden.

Meisjes op een gezonde manier vrouw laten worden

Een van de doelen is het tegengaan van de meisjesbesnijdenis en meisjes op een gezonde manier vrouw te laten worden. Meisjesbesnijdenis hoort daarin niet thuis. Deze verminking is zinloos, pijnlijk en gevaarlijk. In Kilindi, een afgelegen gebied in Tanzania, komen door de inzet van Amref Dlying Doctors veel mooie alternatieve rituelen voor om vrouw te worden, zonder afbreuk te doen aan te bestaande tradities. Helaas komt meisjesbesnijdenis nog regelmatig voor en daarom is de inzet hard nodig. Gedurende deze week bezoeken we een aantal projecten van Amref Flying Doctors om met eigen ogen te zien waarvoor we ons inzetten en in het zweet werken.

Sponsor en volg Loes in Africa Classic

Meer over dit avontuur, de projecten van Amref Flying Doctors vind je via de volgende link: www.africaclassic.nl

Loes Hooijdonk en Instituut voor Interventiekunde

Loes: “Een van de redenen om te starten met de opleiding Postmaster Interventiekunde was voor mij om meer inzicht te krijgen in de invloed die ik heb en deze invloed te vergroten. Hoe kan ik mijn rol optimaal benutten en kan ik meer bereiken voor mijn klanten dan ik nu doe? Als HR adviseur in de zorg wil ik (al is het indirect) bijdragen aan een betere gezondheidszorg.”

Wick: “De wereld een beetje beter maken, stapje voor stapje. Loes’ enthousiasme en gedrevenheid ondersteun ik graag door haar deelname aan de Africa Classic te sponsoren. Een mooi initiatief.”