De dilemma’s van een interventiekundig manager in een sector onder druk

Paul Terwisscha van Scheltinga is  directeur Vastgoed bij woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven en omgeving. Al 13 jaar, ook tot zijn eigen verbazing, want daarvoor was hij jarenlang adviseur. Als “betrokken buitenstaander” beschouwt hij zichzelf als aanjager van vernieuwing: in onze ogen een voorbeeld van een interventiekundig manager. In deze bijeenkomst gaat hij in gesprek over zijn rol en aanpak en deelt hij zijn actuele dilemma’s:
  • We hebben de dialoog met de buitenwereld (bewoners) succesvol in gang gezet, maar de binnenwereld dreigt weer belangrijker te worden. Een voorspelbare dynamiek in organisaties en tussen groepen, maar niet gewenst. Wat te doen?
  • Vanuit de buitenwereld (toezicht) komt een trek naar meer regels. Hoe kunnen de betrokken stafafdelingen niet in die sturingsvalkuil te stappen?
  • Een andere buitenwereld (overheid) roomt onze huurinkomsten af en dit leidt tot noodzakelijke efficiëntiemaatregelen. Hoe ga ik de dialoog aan met onze professionals dat dit behalve een mogelijke bedreiging ook een mooie uitdaging is die ons scherp houdt?
  • Hoe blijf ik zelf scherp? Hoe gebruik ik macht? En hoe houd ik de verbinding: niet alleen in de directie, op alle niveau's?
Kortom, meer dan genoeg stof voor een pittig gesprek. Niet alleen over de inhoudelijke vraagstukken, maar vooral vanuit interventiekundige perspectief: Wat is hier aan de hand? Wat te doen? Wij zijn ook erg benieuwd of er verschillen zijn in keuzes tussen interventiekundigen (intern/extern) en managers.

Praktische informatie

Locatie: OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam Prinsenzaal, 6e verdieping Datum: 10 januari 2019 Tijden: 18.30 - 21.30 uur    

Informatie

  • Datum: 10 januari, 2019