Avondcollege: Denkadviseren als interventie

Denkadviseren is door Edu Feltmann in 1984 geïntroduceerd als interventie: een volstrekt unieke aanpak. In zijn proefschrift en het later verschenen boek is daarover meer te vinden. In dit artikel kun je de essentie lezen. De laatste jaren werkt hij intensief samen met Jorrit Stevens, met wie hij korte en langere opleidingen in denkadviseren geeft.

Denkadviseren is een unieke wijze van adviseren, begeleiden en coachen bij onder meer organisatie- en managementvraagstukken. Denkadviseren is van waarde voor iedereen die in organisaties weleens anderen adviseert. Het is niet de zoveelste variant op management- en organisatieadviseren maar een wezenlijk andere benadering van adviseren. Een gesprek met een Denkadviseur draagt bij aan het losbreken uit het huidige denken (‘ontstroeven’ noemen we dat) om tot totaal nieuwe perspectieven te komen waarin oplossingen als vanzelf verschijnen. Denkadviseren is een werkwoord. Het “werken” betreft hierbij het denkwerk dat de adviesvrager verricht tijdens een gesprek met een Denkadviseur. In onze opleidingen leren de deelnemers hoe dat werken werkt en hoe zij adviesvragers daarbij terwille kunnen zijn.​​

In deze bijeenkomst gaan Edu en Jorrit met de aanwezigen in gesprek over welke waarde denkadviseren (voor hen) kan hebben. Ook zullen we een tipje van de sluier oplichten over een gezamenlijk initiatief met het Instituut voor Interventiekunde.

dr. Edu Feltmann is de bedenker van het concept Denkadviseren. Sinds 1984 heeft Edu onder meer vele honderden professionele adviseurs geïnspireerd en opgeleid met zijn leergangen en lezingen. In de wereld van organisatieadviseurs en ver daarbuiten is zijn naam een begrip.

drs. Jorrit Stevens werkt zo’n 20 jaar als (denk)adviseur voor management en organisaties in publieke en zakelijke sector: ‘ontstroevend’, onorthodox en (taal)kunstig. Jorrit weet altijd een werkbaar perspectief te vinden: speels, kaderverruimend en ongrijpbaar.

Informatie

  • Locatie: Europalaan 2, ruimte 35, Utrecht
  • Datum: 06 oktober, 2022
  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur
  • Trainer: Jorrit Stevens
Jorrit StevensJorrit Stevens