Uitreiking AI Award

“Ons nieuwe saamhorigheidsgevoel dankzij Trump”. Briefschrijfster Het Parool ontvangt eerste AI Award. “Ons nieuwe saamhorigheidsgevoel dankzij Trump” las ik als kop van een ingezonden brief in Het Parool. Nadat ik de eerste schrik van de Amerikaanse presidentsverkiezing te boven was gekomen, was dit een opvallende titel.  Deze brief liet een heel ander geluid horen dan de negatieve reacties tot dan toe. Niet omdat de briefschrijfster een Trumpfan is, maar omdat ze een andere, positieve invalshoek kiest. Als hoofdredacteur van AI Practitioner kwam spontaan de gedachte in mij op: “deze briefschrijfster moet een AI Award krijgen!” En dus reik ik de eerste AI Award uit aan Yasmina El Ouardani.

Over Yasmina El Ouardani

Mijn naam is Yasmina El Ouardani. Ik ben 21 jaar oud. Momenteel ben ik bezig met het afronden van een gecombineerde bachelor aan de Universiteit van Amsterdam. Verder sta ik twee dagen voor de klas op een basisschool in Amsterdam-Zuid. Naast het lesgeven is schrijven ook één van mijn passies. Ik schrijf het liefst over de samenleving, politiek en de dingen die mij bezighouden.

Publicatie

Tijdens de uitreiking zal Yasmina haar brief voorlezen. Ook zullen we (Yasmina, Wick en de leerlingen) vertellen over de workshop in de klas. Daarna gaan we met elkaar een waarderend gesprek aan.

Praktische informatie

Een onderdeel van de prijs is dat ik een workshop geef in de klas waar Yasmina lesgeeft. Omdat er ook leerlingen aanwezig zijn bij de uitreiking is deze om 17.30 uur! Waar? Instituut voor Interventiekunde WG-plein 255 (AOC-gebouw voormalig Wilhelmina Gasthuis), Amsterdam Aanvang: 17:30 uur. 

Informatie

  • Datum: 18 mei, 2017