De Deurkrant – door Barbara van Kesteren

Iedereen die weleens een opleiding, training of workshop heeft gevolgd bij het Instituut voor Interventiekunde is bekend met dit fenomeen: de deurkrant. Voor ons een belangrijke, onmisbare tool. Waarom?

Door: wick van der vaart
Omdat wij op deze manier weten hoe een dag is ontvangen. Deelnemers schrijven op een post-it wat is blijven hangen, wat ze deze dag heeft beziggehouden, wat is bevallen of wat ze hebben gemist. Dit is belangrijke informatie voor ons, want wij passen ons aanbod aan aan de wens van de deelnemer. Bovendien is dit een ideale manier om te begrijpen wat er speelt in een opleidingsgroep en hierover in gesprek te gaan. Een essentieel vervolg op de deurkrant is namelijk wat we er de volgende opleidingsdag mee doen. We beginnen dan altijd met het “teruggeven” van de deurkrant, waarbij we vertellen wat ons is opgevallen bij het lezen van de post-its: we verlenen er betekenis aan.

Dus, heb jij het welbekende stapeltje geeltjes gekregen aan het eind van de dag? “Pak er één af, geef door, schrijf op hoe de dag is gevallen en plak het op de deur”.