Mijn gereedschapskist – door Alexander van Ravesteyn

Na drie modules Interventiekunde is mijn gereedschapskist een flink stuk voller geraakt. Daarmee is ook mijn zelfvertrouwen gestegen om hier mee aan de slag te gaan. De laatste afgeronde module draagt de naam Organisatieontwikkeling, waarbij veel kennis uit de eerste twee modules (groepsontwikkeling en coaching) samen komt. Wat ik gewaardeerd heb zijn de uitdagingen om in gesprek te gaan met echte opdrachtgevers, de aansluiting met hen te vinden en vervolgens een plan op te stellen waarmee waarde kan worden toegevoegd aan hun organisaties.

Door: wick van der vaart

Wat fijn was om te merken, was dat de kennis en vaardigheden uit het eerste jaar van de postmaster zeer van toepassing waren op de opdrachten in de derde module. Zo moet je bijvoorbeeld kennis hebben van je mogelijkheden en de effecten van interventies op groepsniveau en op individueel niveau. Het concrete resultaat voor mij is dat ik momenteel nauw betrokken ben bij de organisatieverandering die aanstaande is binnen mijn eigen organisatie.

Alexander van Ravesteyn, postmasterstudent 2013-2015

alexander van ravesteijn