Gastdocenten

Onze gastdocenten ontmoet je op onze avondcolleges. Daar spreken zij over een onderwerp waar zij expert in zijn, bijvoorbeeld omdat zij daarop gepromoveerd zijn, of een boek erover hebben geschreven. Gastdocenten zijn zeer ervaren professionals, professoren of onderzoekers.

Onderwerpen die besproken worden komen uit de filosofie, psychologie, organisatieontwikkeling, design thinking, bedrijfskunde, etcetera. Meestal zijn dit onderwerpen die aanvullend zijn op het vaste programma van de postmaster interventiekunde. De avondcolleges zijn bedoeld om deelnemers aan deze opleiding kennis te laten maken met variaties binnen de interventiekunde. Ook zijn deze avondcolleges open voor iedereen die interesse heeft in de onderwerpen. Wees dus van harte welkom.

De avondcolleges vinden (bijna) elke maand plaats, online of in onze ruimte in Utrecht, in de avond. Zie onze agenda.

Hieronder zie je in een overzicht wie onze gastdocenten zijn. Klik op ‘+’ om meer te weten of een gastdocent.

Gastdocenten

Ignanke Verbakel

Ignanke Verbakel is directeur, opleider en A&O Psycholoog bij de Leary Academy.

Matthijs Steeneveld

Avondcollege: Teamkracht met prosocial

Famke van Lieshout

Famke van Lieshout werkt naast haar eigen bedrijf Action Research Company  als associate lector bij Fontys Hogescholen.

Isolde Kolkhuis Tanke

Isolde Kolkhuis Tanke is zelfstandig adviseur en onderzoeker.

Maarten Molenaar

Maarten Molenaar is directeur van Fresh Game Studio

Bart de Vos

Bart de Vos werkt als gedrag- en communicatieconsultant bij Tabula Rasa.

Koen Weber

Koen Weber werkt als adviseur, (team)coach en procesbegeleider. Hij is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company.

Martijn van Ooijen

Martijn van Ooijen werkt als adviseur, (team)coach en procesbegeleider. Hij is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company.

Daniël van Dijk

Daniel van Dijk heeft via de studies Pedagogiek (Zeist), Humanistiek (Utrecht) en Sociale en Culturele Pedagogiek (Leuven) een promotie afgerond in de wijsgerige pedagogiek aan de University of Glasgow. Momenteel is hij fulltime universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Josianne Savonije

Josianne is onderwijskundige en podcastmaker bij Kessels & Smit, The Learning Company.

Theo Visser

Theo is adviseur bij Kessels & Smit, The Learning Company.

Rob van der Loo

Rob van der Loo is partner in Meerkat.

Samen met Hanneke Laarakker begeleidt hij de leergang Waarderend interveniëren.

Jorrit Stevens

drs. Jorrit Stevens is gastdocent bij ons en werkt zo’n 20 jaar als (denk)adviseur voor management en organisaties

Cees Hoogendijk

Cees Hoogendijk (1959, wiskunde, humanistiek, getrouwd, zes kinderen) is de oprichter en verpersoonlijking van OrgPanoptics ‘managing the whole’.

Edu Feltmann

Dr. Edu Feltmann is bekend van het denkadviseren. Hij is gastdocent bij ons.

Rob Groen

Rob Groen (1953) is een in Amsterdam gevestigde ontwikkelingspsycholoog, die al ruim 30 jaar een eigen bedrijf leidt (het CMB), dat gespecialiseerd is in het toepassen van Belbins Teamrol model in trainingen en adviezen.

Johan Siebers

Dr. Johan Siebers is associate professor filosofie en religie bij Middlesex University London en directeur van het Ernst Bloch Centre for German Thought bij University of London.

René den Ouden

René den Ouden (1965) studeerde geschiedenis en filosofie en belandde daarna op onnavolgbare wijze in het bedrijfsleven. Recent verscheen zijn boek De projectleider.

Marijne Vos & Ben Kuiken

Marijne Vos en Ben Kuiken zijn auteurs van het boek ‘Fröbelen voor adviseurs‘. Zij trekken het land door om fröbelworkshops te geven.

Jan Driesen

Jan Driesen is afgestudeerd van de Master of Management, met als specialisatie Strategy and Innovation Management aan Universiteit van Hasselt. Voor zijn master thesis verdiepte hij zich in de ervaringen van Appreciative Inquiry (AI) practitioners, die verandertrajecten bij organisaties begeleiden.

Karin Derksen

In december 2016 promoveerde Karin op de vraag hoe teams zo effectief mogelijk kunnen samenwerken en hoe leiderschap dat ondersteunt. Tijdens haar promotieonderzoek ontwikkelde zij praktische tools voor teams om betere resultaten te behalen als team.

Evelien Beentjes

In 2021 kwam er een boek uit, onder redactie van Fer van den Boomen en An Kramer: ‘De binnenkant. Alles wat we beleven als adviseur maar niet durven vertellen‘. Het is de opvolger van het  boek ‘Organisatiecoaching in de praktijk’.

Suzanne Kietselaer

Suzanne is global president coaching bij Full Circle Group.

Robbert Masselink

Robbert Masselink (1963) is werkzaam als adviseur, begeleider, onderzoeker en trainer bij het Zuiderlicht in Groningen.

Wina Smeenk

Wina Smeenk is in 1997 afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de Technische universiteit van Delft. Hier specialiseerde ze zich in innovatiemanagement en human-centered-design.

Mark Lough

Mark is a practicing psychotherapist and organisational development consultant working in Aberdeen, Scotland and he has a particular interest in leadership and team development.

Henk van Esch

Van huis uit ben ik een echte ingenieur in mijn denken en handelen, dus sterk gericht op het vinden van oplossingen. Jarenlang heb ik gewerkt met technische professionals