Gastdocenten

Onze gastdocenten ontmoet je op onze avondcolleges. Daar spreken zij over een onderwerp waar zij expert in zijn, bijvoorbeeld omdat zij daarop gepromoveerd zijn, of een boek erover hebben geschreven. Gastdocenten zijn zeer ervaren professionals, professoren of onderzoekers.

Onderwerpen die besproken worden komen uit de filosofie, psychologie, organisatieontwikkeling, design thinking, bedrijfskunde, etcetera. Meestal zijn dit onderwerpen die aanvullend zijn op het vaste programma van de postmaster interventiekunde. De avondcolleges zijn bedoeld om deelnemers aan deze opleiding kennis te laten maken met variaties binnen de interventiekunde. Ook zijn deze avondcolleges open voor iedereen die interesse heeft in de onderwerpen. Wees dus van harte welkom.

De avondcolleges vinden (bijna) elke maand plaats, online of in onze ruimte in Utrecht, in de avond. Zie onze agenda.

Hieronder zie je in een overzicht wie onze gastdocenten zijn. Klik op ‘+’ om meer te weten of een gastdocent.

Gastdocenten

Josianne Savonije

Josianne is onderwijskundige en podcastmaker bij Kessels & Smit, The Learning Company.

Theo Visser

Theo is adviseur bij Kessels & Smit, The Learning Company.

Rob van der Loo

Rob van der Loo is partner in Meerkat.

Samen met Hanneke Laarakker begeleidt hij de leergang Waarderend interveniëren.

Jorrit Stevens

drs. Jorrit Stevens werkt zo’n 20 jaar als (denk)adviseur voor management en organisaties in publieke en zakelijke sector: ‘ontstroevend’, onorthodox en (taal)kunstig. Jorrit weet altijd een werkbaar perspectief te vinden: speels, kaderverruimend en ongrijpbaar.

Cees Hoogendijk

Cees Hoogendijk (1959, wiskunde, humanistiek, getrouwd, zes kinderen) is de oprichter en verpersoonlijking van OrgPanoptics ‘managing the whole’.

Edu Feltmann

Edu Feltmann is bekend van het denkadviseren. Een bijzondere kijk op adviseren.

Rob Groen

Rob Groen (1953) is een in Amsterdam gevestigde ontwikkelingspsycholoog, die al ruim 30 jaar een eigen bedrijf leidt (het CMB), dat gespecialiseerd is in het toepassen van Belbins Teamrol model in trainingen en adviezen.

Johan Siebers

Dr. Johan Siebers is associate professor filosofie en religie bij Middlesex University London en directeur van het Ernst Bloch Centre for German Thought bij University of London.

René den Ouden

René den Ouden (1965) studeerde geschiedenis en filosofie en belandde daarna op onnavolgbare wijze in het bedrijfsleven. Eerst als eind-/hoofdredacteur van de interne media van de Rabobank.

Marijne Vos & Ben Kuiken

Marijne Vos en Ben Kuiken zijn auteurs van het boek ‘Fröbelen voor adviseurs‘. Zij trekken het land door om fröbelworkshops te geven.

Bert van Dijk

Bert van Dijk, oprichter van de Leary Academy en expert in het werken met de Roos van Leary, benoemt de Roos uitdrukkelijk als interactiemodel, waarbij gedrag is als een relatievoorstel.

Jan Driesen

Jan Driesen is afgestudeerd van de Master of Management, met als specialisatie Strategy and Innovation Management aan Universiteit van Hasselt. Voor zijn master thesis verdiepte hij zich in de ervaringen van Appreciative Inquiry (AI) practitioners, die verandertrajecten bij organisaties begeleiden.

Karin Derksen

In december 2016 promoveerde Karin op de vraag hoe teams zo effectief mogelijk kunnen samenwerken en hoe leiderschap dat ondersteunt. Tijdens haar promotieonderzoek ontwikkelde zij praktische tools voor teams om betere resultaten te behalen als team.

Evelien Beentjes

In 2021 kwam er een boek uit, onder redactie van Fer van den Boomen en An Kramer: ‘De binnenkant. Alles wat we beleven als adviseur maar niet durven vertellen‘. Het is de opvolger van het  boek ‘Organisatiecoaching in de praktijk’.

Suzanne Kietselaer

Suzanne is global president coaching bij Full Circle Group.

Robbert Masselink

Robbert Masselink (1963) is werkzaam als adviseur, begeleider, onderzoeker en trainer bij het Zuiderlicht in Groningen.

Wina Smeenk

Wina Smeenk is in 1997 afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de Technische universiteit van Delft. Hier specialiseerde ze zich in innovatiemanagement en human-centered-design.

Mark Lough

Mark is a practicing psychotherapist and organisational development consultant working in Aberdeen, Scotland and he has a particular interest in leadership and team development.

Henk van Esch

Van huis uit ben ik een echte ingenieur in mijn denken en handelen, dus sterk gericht op het vinden van oplossingen. Jarenlang heb ik gewerkt met technische professionals