Wil je graag verkennen welke opleding het beste bij jou past?
Tijdens de 12-daagse leergang gaan theorie en praktijk hand in hand. We bespreken relevante theorie en literatuur. We verkennen samen je eigen leerthema’s en hoe jij waarderend wilt intervenieren in je eigen praktijk: je organisatie en je werk. We doen waarderend actieonderzoek rondom thema’s die jij samen met je mede-deelnemers inbrengt om te ervaren, te leren door te reflecteren en te zien wat werkt en hoe jij het zelf zou kunnen doen. We oefenen met “echte” klanten met het voeren van waarderende gesprekken.
Waarderend interveniëren is een creatieve, dialogische en participatieve manier van doen, waardoor je snel beweging creëert. Daarnaast is het ook een manier van kijken, waarbij je jouw eigen houding en overtuigingen evalueert. De onderliggende theorie Appreciative Inquiry die we tijdens de leergang bestuderen en bespreken, beslaat de geschiedenis van de interventiekunde vanaf de jaren ’40 tot aan de nieuwste toepassingen van de waarderende benadering.
Na afloop van deze leergang heb je een zeer stevige basis om je werk als coach, facilitator, opleider, adviseur, leidinggevende, enz. te verrijken met een waarderende benadering. Je hebt geoefend met 1-op-1-gesprekken, je hebt Appreciative Inquiry toegepast in het werken met groepen en je hebt Appreciative Inquiry leren kennen als een manier van kijken en doen in organisatieontwikkeling. Bovendien heb je een gedegen theoretische verantwoording voor je manier van werken aangereikt gekregen, waardoor het gemakkelijk is om je klanten en collega’s mee te nemen in een waarderende aanpak.
Daarnaast heb je een aantal nieuwe vakgenoten leren kennen met wie je samenwerkingsverbanden kunt aangaan, als je dit wilt. Er ontstaan in deze opleiding(en) altijd intervisiegroepen, collegiale steun en soms ook gezamenlijke opdrachten.
Onze docenten zijn zeer ervaren in het begeleiden van groepen en het begeleiden van ontwikkeling van teams en organisaties. Waarderend actieonderzoek passen zij toe in organisaties, waardoor er tijdens de opleiding tal van voorbeelden te horen zijn van een waarderende aanpak.
Onze docenten houden zichzelf scherp door regelmatig onderling intervisie te houden, zich bij te scholen, en de ontwikkelingen op het gebied van organisatieontwikkeling, begeleiding en waarderend actieonderzoek grondig bij te houden.
De kosten zijn € 4.895 (ex 21% btw). Dit bedrag is inclusief arrangementskosten (locatie, koffie/thee, lunch), het boek ‘Veranderen met Appreciative Inquiry’ en het boek ‘De kunst van het interveniëren’.
OOA-leden krijgen 10% korting.
De data in 2025 zijn als volgt:
11 en 12 september
9 en 10 oktober
13 en 14 november
4 en 5 december
2026:
15 en 16 januari
12 en 13 februari
Onze trainingsruimte is in Stadstuin Jin Jersey, Vrieslantlaan 6, Utrecht
Met het OV zijn wij goed bereikbaar per tram of bus vanaf Utrecht CS Jaarbeurszijde, uitstaphalte: Kanaleneiland Zuid.
Met de auto zijn wij ook goed bereikbaar. Parkeren kan op straat, en is tot 11.00 uur betaald.
Er zijn geen toelatingseisen voor deze leergang. We gaan ervan uit dat je zelf hetgeen je leert meteen kunt toepassen in je eigen werk en dat je praktijksituaties kunt meenemen naar de opleiding. Alle deelnemers hebben relevante werkervaring, zodat je ook veel van de anderen kunt leren en zij van jou.
Na afloop van de opleiding ontvang je een Certificaat van Deelname van het Instituut voor Interventiekunde. NIP psychologen A&O/AG krijgen in totaal 78 PE-punten: 25 voor kennis, 53 voor vaardigheden. OOA-leden krijgen 116 PE-punten.
Je ontvangt bij aanvang van de opleiding het boek ‘Veranderen met Appreciative Inquiry’ dat is geschreven door Robbert Masselink en anderen. Alle deelnemers lezen daarnaast een boek waarover zij een presentatie geven. De oriëntatie hierop en de verdeling van de presentaties vindt allemaal plaats tijdens de eerste twee dagen van de opleiding. Mocht je alvast willen weten welke boeken er op onze literatuurlijst staan, dan laten we je dat graag weten.
De opleiding start bij minimaal 8 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.
De opleidingsdagen beginnen om 09.30 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur.
De studiebelasting bedraagt, naast de opleidingsdagen, ongeveer 4 uur per maand.
Er zijn geen toelatingseisen voor deze leergang. We gaan ervan uit dat je zelf hetgeen je leert meteen kunt toepassen in je eigen werk en dat je praktijksituaties kunt meenemen naar de opleiding. Alle deelnemers hebben relevante werkervaring, zodat je ook veel van de anderen kunt leren en zij van jou.
Na afloop van de opleiding ontvang je een Certificaat van Deelname van het Instituut voor Interventiekunde. NIP psychologen A&O/AG krijgen in totaal 78 PE-punten: 25 voor kennis, 53 voor vaardigheden. OOA-leden krijgen 116 blauwe PE-punten.
Je ontvangt bij aanvang van de opleiding het boek ‘Veranderen met Appreciative Inquiry’ dat is geschreven door Robbert Masselink en anderen. Alle deelnemers lezen daarnaast een boek waarover zij een presentatie geven. De oriëntatie hierop en de verdeling van de presentaties vindt allemaal plaats tijdens de eerste twee dagen van de opleiding. Mocht je alvast willen weten welke boeken we behandelen, dan laten we je dat graag weten. Neem gerust contact met ons op.
De opleiding start bij minimaal 8 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.
De opleidingsdagen beginnen om 09.30 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur.
De studiebelasting bedraagt, naast de opleidingsdagen, ongeveer 4 uur per maand.
Contact: 06-532 38 648
instituut@instituutvoorinterventiekunde.nl
Bezoekadres: Vrieslantlaan 6,
3526 AA Utrecht
Postadres: Sumatrakade 1349,
1019 RN Amsterdam
KvK: 71785884
Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren. Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons privacystatement.